FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cesta do centra za gospodarenje otpadom "Marišćina" do kraja 2014.

Autor: hsup
VIŠKOVO, 9. srpnja 2013. (Hina) - Početak radova na dionici državne ceste D427 od čvora Marčelji do čvora Rujevica, vrijednih 94 milijuna kuna, koji bi trebali biti završeni do kraja 2014., obišli su danas na lokaciji budućeg čvora Viškovo predstavnici Hrvatskih cesta, Primorsko-goranske županije i Općine Viškovo.

Državna cesta D427 od čvora Marčelji, preko Viškova do čvora Rujevica, odnosno obilaznica Viškova, povezat će riječku obilaznicu s budućom autocestom od Permana, preko Viškova do Grobničkog polja i osigurati vezu županijske prometne mreže s Centralnom zonom za gospodarenje Marišćina.

Projektirana je u tri etape, u ukupnoj dužini od 10,3 kilometra.

Prvi dio od Rujevice do Marinića većim je dijelom završen. Izgrađeno je 2670 metara, a neizgrađeno još 460 metara ceste.

U drugoj etapi, dužine 2555 metara, na kojoj će biti izgrađen čvor Viškovo, bit će izgrađena dionica od Marinića do Viškova, a treća etapa, dužine 4643 metra, povezat će Viškovo i Marčelje, odnosno zonu Marišćina.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković rekao je da je riječ o složenu projektu koji je dugo pripreman te da izvođač radova, Hidroelektra, planira skratiti rokove izgradnje i završiti radove do kraja 2014. godine.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo početkom radova i najavom skraćivanja rokova što će omogućiti usklađivanje završetka prometnice s otvorenjem centra Marišćina.

Podsjetio je da je izgradnja ceste do Marišćine uvjet za ishodovanje uporabne dozvole za taj centar, dodavši da će ona omogućiti da se otpad više ne prevozi središtem Viškova.

Rekao je da je već počela sanacija bivšeg odlagališta Viševac, koji se, kao i Marišćina, nalazi u općini Viškovo, da će uskoro početi sanacija obližnjeg odlagališta tekućeg otpada Sovjak te da su radovi na centru Marišćina u tijeku. Za oko dvije godine vidjet ćemo savim novu vizuru Viškova, naglasio je.

Komadina je izvijestio da je jutros s predstavnicima Hrvatskih cesta obišao i novu trasu ceste Sv. Kuzam -Križišće, na kojoj radovi dobro napreduju, obavlja se tehnički pregled i uskoro će biti puštena u promet.

Dodao je da je postavljanjem dodatne signalizacije riješen i problem prometne regulacije na predjelu Kuk, kod hotela Panorama na Preluku te da je taj problem donekle riješen, do izgradnje novog rotora.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović istaknula je da će se u sljedeće dvije godine na području Viškova, u centar Marišćina i u prometnice, investirati ukupno oko 50 milijuna eura.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙