FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi blago porasli, cijena dionice Vira pala

Autor: neba
ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj su burzi u mirnom trgovanju Crobexi danas blago porasli, dok je, nakon jučerašnjeg snažnog rasta, cijena dionice Vira pala.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,08 posto, na 1.807 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,30 posto, na 1.020 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva oko 3 milijuna kuna, otprilike 300 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, 1,2 milijuna kuna, ostvaren je dionicama HT-a, pri čemu im je cijena pala 0,7 posto, na 174,55 kuna.

S prometom od oko 920 tisuća kuna slijedi dionica Končar-elektroindustrije, a cijena joj je porasla 1,1 posto, na 709,9 kuna.

„Promet je, kao i posljednjih dana, mršav jer nema vijesti koje bi značajnije pokrenule tržište. Crobexi su u blagom plusu, dok je cijena dionice Vira pala, nakon jučerašnjeg snažnog rasta“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Nakon što je jučer skočila za više od 8 posto, danas je cijena dionice Vira pala za 2,5 posto, na 645 kuna, uz promet od oko 50 tisuća kuna.

Jutros se Uprava Vira, na zahtjev Zagrebačke burze, osvrnula na članak u Jutarnjem listu pod naslovom „Želimo partnera koji će uložiti do 24,99 posto u šećerane“.

„Stavovi izneseni u članku predstavljaju isključivo stavove i želje Uprave koja dokapitalizaciju smatra najkvalitetnijim načinom osnaživanja Društva. S jedne strane, Društvo na taj način može dobiti snažnu potporu u obliku strateškog partnera značajne tržišne snage, a s druge strane pribavlja svježi kapital potreban za daljnji rad i eventualno širenje“, poručili su iz Uprave Vira.

A na europskim tržištima i danas vlada dobro raspoloženje, zahvaljujući dobrom početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata američkih kompanija.

Pariški CAC, londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su oko podneva u plusu između 0,7 i 1,1 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙