FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: miran nastavak tjedna, nema poticajnih vijesti

Autor: neba
ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje mirno trgovanje, jer na vidiku nema katalizatora za življu aktivnost, a i promet bi mogao ostati nizak jer je počela sezona godišnjih odmora.

Svih 6 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks oslabio je u ponedjeljak 0,43 posto, na 1.787 bodova, a Crobex10 0,62 posto, na 1.005 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 9,3 milijuna kuna, što je otprilike pet puta manje nego u petak.

„Danas očekujem stagnaciju Crobexa, uz već uobičajeno niski promet. Nema na vidiku katalizatora za živahnije trgovanje. Vjerojatno će biti malo tržišnih sudionika jer je počela sezona godišnjih odmora“, kaže Matko Bošković, direktor Direkcije za investicijsko bankarstvo Centar banke.

U fokusu ulagača danas bi mogla biti dionica Adrisa, s obzirom na ex-dividend date, što znači da se od danas povlaštenim i redovnim dionicama te tvrtke trguje bez prava na isplatu dividende od 7 kuna po dionici.

Ipak, Bošković ne očekuje da će to značajnije utjecati na današnje trgovanje.

I u ponedjeljak je obujam trgovanja povlaštenom dionicom Adrisa bio vrlo nizak, pri čemu joj je cijena oslabila 0,98 posto, na 281,70 kuna, dok se redovnim izdanjem uopće nije ni trgovalo.

A na Wall Streetu su u utorak cijene dionica nadoknadile dio gubitaka od prethodnoga dana, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivali podaci iz gospodarstva SAD-a i umirujući komentari iz kineske središnje banke.

Dow Jones indeks ojačao je 0,69 posto, dok je S&P 500 porastao 0,95, a Nasdaq indeks 0,82 posto.

Nakon četiri dana pada, i na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros porasle, dok su na europskim burzama najvažniji indeksi stabilni, nakon jučerašnjeg rasta.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙