FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve spremno za ovogodišnju Sinjsku alku, počele pripreme za 300-tu 2015.

Autor: pgas
SPLIT, 8. srpnja 2013. (Hina) - Izaslanstvo sinjskog Viteškog alkarskog društva na današnjem je sastanku u Splitu izvjestilo župana splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnju da je sve spremno za 298. Sinjsku alku koja će se održati 4. kolovoza, naglasivši kako su već počele pripreme i za jubilarnu 300. Alku koja će se održati 2015. godine.

Ovogodišnja Alka bit će prva koja se održava u Europskoj uniji nakon što je Hrvatska 1. srpnja postala punopravnom članicom Unije, a župan Ževrnja istaknuo je kako će županija nastaviti financirati Sinjsku alku u sklopu svojih proračunskih mogućnosti.

"Mi sada pomažemo alkarsku ergelu sa 100.000 kuna godišnje, a poduprijet ćemo i projekt Alkarskih dvora jer je to jedan od strateških projekata splitsko-dalmatinske županije”, poručio je.

Po županovim riječima, Alkarski dvori u Sinju važni su zbog unaprijeđenja turističke ponude jer će tursti u njima moći vidjeti našu prebogatu kulturnu baštinu.

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan naglasio je kako su već počele pripreme za jubilarnu 300. alku koja će se trčati 2015. godine.

(Hina) xpgas ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙