FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Švicarska potpisale sporazum o oslobodnoj trgovini

Autor: vkla
PEKING, 6. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Kina i Švicarska potpisale su u subotu sporazum o slobodnoj trgovinskoj razmjeni, što je drugi takav sporazum Pekinga s nekom od europskih zemalja, javlja agencija France Presse.

Kineski ministar trgovine Gao Hucheng i švicarski ministar gospodarstva Johann Schneider-Ammann stavili su svoj potpis na sporazum tijekom svečanosti u ministarstvu trgovine u Pekingu.

"Sporazum o slobodnoj trgovini ima veliku važnost za odnose naših dviju zemalja", kazao je švicarski ministar. Spomenuti sporazum, kako je pojasnio, nudi Švicarskoj solidnu trgovinsku perspektivu izvan granica Europe koju posljednjih godina potresa velika kriza.

Kina, drugo najveće gospodarstvo svijeta, treći je trgovinski partner Švicarske, nakon Europe i SAD-a. Trgovinska razmjena dosegla je 26,3 milijarde dolara, s 22,8 milijarde dolara švicarskog izvoza u Kinu. Prema podacima Svjetske banke, Švicarska je 19. po snazi gospodarstvo svijeta i jedna od rijetkih zemalja koja s Kinom ima pozitivnu trgovinsku bilancu.

Za usporedbu, Njemačka je u Kinu izvezla robe u vrijednosti 86 milijardi dolara, a uvezla iz Kine robu u vrijednosti 99,8 milijardi eura.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙