FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nestleov kineski ogranak snizio cijene dojenačkih formula zbog istrage

Autor: mkuz
ŠANGAJ, 4. srpnja 2013. (Hina/ATP) - Kineski odjel švicarskog prehrambenog giganta Nestlea snizio je cijene dječje hrane i dojenačkih formula čak 20 posto nakon što je vlada pokrenula istragu o navodnom dogovaranju cijena među stranim kompanijama.

Wyeth Nutrition potvrdio je da je kineska vlada pokrenula istragu, o kojoj su izvijestili i državni mediji, i obećao da će "odmah" smanjiti cijene nekih formula u rasponu od šest do 20 posto.

"Wyeth Nutrition oduvijek je poštivao kineske zakone i propise i uvijek ih se bio voljan pridržavati i aktivno sudjeluje u istrazi o mogućem monopolu", navodi se u priopćenju.

Tvrtka je obećala da u sljedećih godinu dana neće povećavati cijene novih formula a objavila je i da je poboljšala prodajnu politiku kako bi bila sigurna da je u skladu s propisima.

Time je Wyeth reagirao na medijska izvješća od utorka da je vlada pokrenula istragu o adaptiranim mliječnim formulama za dojenčad zbog sumnje o povredi ravnopravne tržišne utakmice.

Pod povećalom su tako, uz Nestle, i francuski Danone, te Mead Johnson Nutrition, Abbott Laboratories i nizozemski Royal FrieslandCampin, objavili su državni mediji.

Kina je daleko najveće svjetsko tržište za adaptirano mlijeko, pokazuju podaci grupe za istraživanje tržišta Euromonitor.

Zbog skandala iz 2008. sa zagađenim dojenačkim formulama zbog kojih je umrlo šestero a razboljelo se više od 300.000 djece, domaći potrošači počeli su zazirati od lokalnih brendova i okrenuli su se u velikom broju stranim proizvodima.

Vlada je obećala da će oštro kazniti sve kompanije koje krše propise i pozvala na strogo praćenje proizvodnje mlijeka u prahu kako bi se ponovo pridobilo povjerenje javnosti.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙