FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo Dubrovački međunarodni operni festival

Autor: ddub
DUBROVNIK , 3. srpnja 2013. (Hina) - Koncertom pod nazivom "Od sada do vječnosti" u Dubrovniku je počeo Dubrovački međunarodni operni festival "Hommage Tino Pattiera".

Dubrovački međunarodni operni festival koji će trajati do 6. srpnja nosi ime i organizira se u znak sjećanja na Tina Pattiera, koji je bio jedan od najboljih i najpopularnijih opernih pjevača Europe prve polovice 20. stoljeća.

Na prvoj festivalskoj večeri u Kneževu dvoru u programu "Od sada do vječnosti" izveden je izbor glazbenih tema iz popularnih filmova, kao što su Titanic, Casablanca, Doručak kod Tiffanyja, Skyfall, Bodyguard, Pjevajmo na kiši, Amerikanac u Parizu i drugih. Izveli su ih tenor Rafael Alvarez iz Meksika, mezzosopranistica Joanna Dobrakowska iz Poljske, austrijski bariton Georg Lehner, sopranistica Maria Lyudko iz Rusije, sopranistica Joanna Sperska iz Poljske, te hrvatska pop pjevačica Suzi Sokol.

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će devet opernih pjevača iz Austrije, Češke, Hrvatske, Južne Koreje, Kameruna, Poljske, Meksika i Rusije, dvojica instrumentalista iz Nizozemske i Poljske te trojica dirigenata: iz Albanije Zhani Ciko, Slovenije Nikolaj Žličar i Indonezije Noorman Widjaja. Oni će dirigirati simfonijskim orkestrom opere i baleta albanskog nacionalnog kazališta.

Druga festivalska večer u petak, 5. srpnja donosi arije i duete iz popularnih francuksih opera, a festival će završiti programom pod nazivom "Verdi za sva vremena" posvećen obilježavanju 200-godišnjice rođenja Giuseppe Verdija.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙