FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogat ljetni filmski program u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 3. srpnja 2013. (Hina) - Nakon prošlogodišnje prve sezone i odlične reakcije vinkovačkih ljubitelja filma, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci u suradnji s Udrugom ljubitelja filma "RARE" Vinkovci i ovoga ljeta u dvorištu knjižnice organizira projekcije igranih, dokumentarnih i animiranih filmova.

"Različiti filmski žanrovi, zanimljivi dokumentarni filmovi i brojne premijere ponedjeljkom i srijedom uz slobodan ulaz i kokice pravo su ljetno osvježenje u Vinkovcima", kazala je na konferenciji za novinare u Gradskoj knjižnici i čitaonici ravnateljica Emilija Pezer dodajući da će se projekcije filmova u sklopu ljetnog kina održati od 10. srpnja do 20. kolovoza.

Predstavljajući program projekcija filmova, Toni Šarić iz Udruge ljubitelja filma "RARE", organizatora Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), izdvojio je romantičnu komediju Woodya Allena "Rimu, s ljubavlju", kao i "jedan od najvažnijih dokumentarnih filmova novijeg datuma - 'Zeitgeist the movie' Petera Josepha" te posebice retrospektivu animiranih filmova poznatog hrvatskog strip autora i autora animiranih filmova Krešimira Zimonića.

"U suradnji s Francuskim institutom i Zagreba, s kojim odlično surađujemo, prikazat ćemo i francuske filmove 'Ministar' Pierrea Schoellera, dobitnika canneske nagrade 'Un Certain Regard' i 'Slika' Jeana Francoisa Laguioniea", naveo je Šarić dodajući da će ciklus projekcija otvoriti meksički dokumentarno-igrani film "Na more!" Pedra Gonzalesa Rubia, dok će kao posljednja biti prikazana nagrađivana rumunjska drama "Ako mi se fućka, fućkam" Florina Serbana, s kojim će se u Vinkovcima najaviti i ovogodišnji Vukovar film festival.

(Hina) xzdra ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙