FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Hrvatska oborila rekord, u pet sportova prvi put zlato

Autor: dlug
MERSIN, 1. srpnja 2013.(Hina) - Osim što su hrvatski sportaši u Mersinu osvojili najveći broj zlatnih medalja otkako naša zemlja nastupa na Mediteranskim igrama, igre u Turskoj ostat će upamćene i po nekoliko drugih detalja.

Hrvatska je osvojila medalje u 15 od 20 sportova u kojima su nastupili naši sportaši. Bez odličja smo ostali u biciklizmu, mačevanju, skijanju na vodi, odbojici na pijesku, te plivanju osoba s invaliditetom.

U pet sportova smo po prvi put osvojili zlato - u vaterpolu, boćanju, judu, badmintonu i jedrenju.

Prvi puta Hrvatska je osvojila i dvije medalje na jednim igrama u gimnastici, a zanimljivo u čak osam sportova u pojedinačnoj konkurenciji smo imali 100 postotan učinak. Svi predstavnici u atletici, boksu, gimnastici, hrvanju, jedrenju, judu, plivanju i veslanju su osvojili odličja.

Medalje su osvojile i sve četiri ekipe - rukometaši i rukometašice, vaterpolisti i odbojkašice.

I nakon MI u Mersinu atletika, plivanje i boks jedini su sportovi koji su nam donijeli odličje na svakim igrama od hrvatske neovisnosti.

Hrvatska reprezentacija je zaključila Mediteranske igre u Mersinu osvojivši 11 zlatnih, sedam srebrnih i devet brončanih odličja što ove MI po broju zlata čini najuspješnijim u našoj povijesti.

Do Mesrina hrvatski sportaši su najviše zlata osvojili 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu, devet.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙