FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Biciklist Rumac odustao nakon udesa

Autor: imli
MERSIN, 28. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatski biciklist Josip Rumac odustao je 25 kilometara prije cilja cestovne utrke na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što mu je u sudaru libanonski biciklist otkinuo komad ciklotenisica.

Dva kruga prije kraja utrke došlo je do pada nekolicine biciklista, pri čemu je Libanonac Abdulati el Aghrbi udario u 19-godišnjeg Opatijca i otkinuo mu komad ciklotenisica. Rumac je iz gužve prošao neozlijeđen, no morao je odustati.

"Baš šteta. Dobro sam se osjećao, no dva kruga prije kraja utrke morao sam odustati. Dobro sam krenuo, no dogodio se peh," kazao je brončani sa juniorskog svjetskog prvenstva u nizozemskom Limburgu prošle godine, dok je trener Robert Pečnjak dodao: "Žao mi je što se sve tako rasplelo jer se Josip zaista dobro osjećao i kako je utrka odmicala bio je sve bolji."

Utrka je vožena kroz Mersin po velikoj vrućini. No, vjetar koji je puhao s mora ipak je pomogao biciklistima. "Danas nije bilo toliko vruće kao posljednjih dana," dodao je Josip kojemu su ovo prve MI i prepun je dojmova. "Ovo je ipak nešto drugačije od biciklističkih utrka na kojima ja nastupam", dodao je.

Rumac je velika nade hrvatskog biciklizma, a zanimljivo u svijet ovog sporta ušao je 2004. godine preko brdskog biciklizma. Njime sam se bavio šest godina, a potom je prešao na cestovni. Prvo je vozio za Kvarner, pa Tuškanac iz Zagreba, te Loboriku. Sada je član BK Rijeka.

(Hina) xdl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙