FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Odbojkašice bez finala

Autor: imli
MERSIN, 28. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatske odbojkašice nisu se uspjele plasirati u finale Mediteranskih igara u turskom Mersinu nakon što su u polufinalnom susretu pred 7.000 gledatelja u dvorani Servet Tazegul izgubile od Turske 0:3 (14:21, 16:21, 14:21).

Poraz je bio očekivan jer su Turkinje nastupile u svom najjačem sastavu, dok u hrvatskim redovima samo dvije igračice imaju 23 godine dok su ostale mlađe.

"Bilo je to jedno veliko iskustvo igrati pred punom dvoranom i tako bučnom publikom. Turska je bila favorit, mi smo pokušale uzeti barem set, no nije išlo," kazala je Bernarda Brčić.

Prepuna dojmova bila je i Iva Jurišić. "Ovo je moje prvo veliko natjecanje, veliko iskustvo koje ću pamtiti. Ponosna sam što sam dio ove ekipe. Protiv Turske jednostavno nije išlo. Razlika u kvaliteti je prevelika," kazala je 19-godišnja djevojka iz Zagreba.

Hrvatskim odbojkašicama sada slijedi susret za broncu protiv Slovenije koja je očekivano izgubila od Italije sa 0:3.

"Bit će to ravnopravna utakmice i vjerujem kako imamo izgleda za broncu," dodala je 21-godišnja Riječanka Bernarda Brčić.

Izbornik Igor Lovrinov smatra kako je cijeli turnir velika škola za mlade hrvatske igračice. "Turska je liga iznad nas, no sretni smo što smo bili dio ovog veliko spektakla. Za sve djevojke je ovo bila velika škola," kazao je Lovrionov naglasivši kako MI još nisu gotove jer slijedi utakmica za broncu.

(Hina) xdl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙