FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - pobjeda rukometaša, poraz rukometašica

Autor: dlug
ADANA, 26. lipnja 2013.(Hina) - Hrvatska muška reprezentacija pobijedila je Egipat 28:25 u susretu trećeg kola B skupine rukometnog turnira na Mediteranskim igrama koji su održava u Adani.

Hrvatska se ovom pobjedom ponovo vratila u igru za plasman u polufinale i ukoliko sutra pobijedi Grčku ući će u borbu za odličja.

"Pametnom igrom, posebice u obrani ostvarili smo važnu pobjedu i zasluženo smo pobijedili. Ne želim nikoga posebno izdvajati jer smo ovu utakmicu dobili zajedništvom i borbenošću. Bila je to pobjeda kolektiva," kazao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su Lovro Šprem i Stefan Vujić sa po šest golova, dok je Igor Karačić zabio četiri gola. Egipat je predvodio Ahmed Elahmar sa 11 golova.

Na ljestvici trenutačno vodi Slovenija sa pet bodova, no Slovenci su odigrali sve utakmice, dok Egipat i Hrvatska imaju po četiri boda, Tunis ima tri, a Grčka je bez bodova. Hrvatska će upravo protiv Grčke, u četvrtak tražiti pobjedu koja joj osigurava polufinale.

Za razliku od rukometaša, hrvatske rukometašice su upisale poraz od Tunisa 23:35, no usprkos teškom porazu odabranice izbornika Vladimira Canjuge još su jučer osigurale plasman u polufinale.

Hrvatsku vrstu su predvodile Petra Ostarijaš sa osam golova, te Iva Pongrac sa četiri gola.

Hrvatsku sada očekuje polufinalni susret protiv Srbije, dok se u drugom susretu sastaju Crna Gora i Slovenija.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙