FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Rukometaši startali pobjedom, poraz odbojkašica

Autor: dlug
MERSIN, 24. lipnja 2013.(Hina) - Hrvatski rukometaši otvorili su nastup u B skupini Mediteranskih igara pobjedom protiv Tunisa 32:26 (14:15).

Nakon slabijeg otvaranja utakmice, u kojem su Tunižani uz već uobičajenu grubu igru bili u stalnom vodstvu, nastavak utakmice donio je bitno bolju igru naših igrača. Obrana se posložila, napad je proradio i Hrvatska je drugo poluvrijeme dobila sa 18:11.

Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Jerko Matulić sa osam, Marino Marić sa sedam, te Igor Karačić i Ivan Slišković sa po šest golova. U suparničkim redovima najbolji su bili Amine Bannour, Mosbah Sanai, te Selim Hedoui sa po pet golova.

"Prvi dio utakmice odigrali smo nešto mekše, što su Tunižani iskoristili. No, u nastavku se sve posložilo. Dečki su posebno doboro odigrali zadnjih 20 minuta utakmice," kazao je trener u reprezentaciji Zdenko Zorko.

Odabranike izbornika je Slavka Goluže u utorak očekuje dvoboj 2. kola protiv Slovenije.

Za razliku od rukometaša, naše odbojkašice nisu bile uspješne. U susretu 2. kola B skupine izgubile su od Italije 0:3 (15:25, 21:25, 19:25). Bio je to očekivan rezultat s obzirom na našu mladost te kvalitetu talijanske ekipe. Međutim, naše su djevojke ostale u igri za plasman u polufinale nakon što su u prvom kolu iznenađujuće pobijedila Francusku. O našoj sudbini odlučit će ogled između Italije i Francuske i u slučaju pobjede Talijanki naše će djevojke igrati u polufinalu.

"Pobjeda protiv Francuske bila mi je jedna od najdražih u karijeri, dok je današnji poraz realnost. Također Italija bi bez problema pobijediti i Francusku i nama otvoriti vrata polufinala i borbe za odličja," kazao je hrvatski izbornik Igor Lovrinov.

Hrvatska bi u takvom raspletu u polufinalu igrala protiv domaćina Turske koja nastupa u najjačem sastavu.

"Bit će teško protiv Turske, one nastupaju u najjačem sastavu, dok smo mi vrlo mlade. Ja sam sa 22. godine najstarija u ekipi," kazala je Martina Malević, dok je Samanta Fabris dodala: "Protiv Italije smo se borile koliko smo mogle, trudile smo se no nismo uspjele. Teško će biti i protiv Turkinja, no nitko nije očekivao niti naš trijumf protiv Francuske," zaključila je 21-godišnja Fabris.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙