FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Zviždač: pukovnik Kakarić otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče

Autor: jnah
ZAGREB, 24. lipnja 2013. (Hina) - Udruga Zviždač izvijestila je večeras da je iz Psihijatrijske bolnice Vrapče otpušten umirovljeni pukovnik HV-a Branko Kakarić, koji tvrdi da je prije tri dana prisilno hospitaliziran zbog utjecajnih ljudi čije je nezakonite radnje prijavio policiji i DORH-u.

Nakon izlaska iz bolnice, danas oko 15,45 sati, Kakarić je izjavio da je na psihijatriji završio zbog moćnika, koje je prije deset godina prijavio za kriminalne radnje pri organizaciji humanitarnog razminiranja Hrvatske.

Odluku pukovnika Kakarića da se u cijelosti preispitaju okolnosti i postupci njegove prisilne hospitalizacije podupire udruga Zviždač i njezina predsjednica Vesna Balenović.

Udruga podupire Kakarića kako se nikad više ne bi ponovilo da, suprotno zakonu, policija s kućnog praga pomete bilo kojeg našeg građanina, samo zato što je iznio optužbe o kriminalnim radnjama moćnika i njihovih zaštitnika, kaže se u priopćenju.

Balenović navodi i da je o slučaju Kakarić jutros kontaktirala ministra zdravlja Rajka Ostojića te ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića od kojih je, navodi, dobila potporu da se preispita zakonitost postupanja prema pukovniku Kakariću.

(Hina) pp/xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙