FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Hrvatski jedriličari vode u tri klase

Autor: imli
MERSIN, 22. lipnja 2013. (Hina) - Nakon dva dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Turskoj hrvatski jedriličari vode u tri klase. Prvi su Tonči Stipanović i Tina Mihelić te u dvojcima Šime Fantela i Igor Marenić dok su Enia Ninčević i Romana Župan trenutno treće.

Zbog laganog vjetra drugi dan jedriličarskih natjecanja je kasnio kasnio sat i pol ali to nije smetalo našim posadama da ostvare dobre rezultate što se posebno odnosi na Tončia Stipanovića, koji s dvije pobjede uvjerljivo vodi u Laseru.

"Danas je bio dosta slabiji vjetar od samo pet čvorova. U prvom plovu sam krenuo kao drugi, ali sam u drugoj polovici plova poveo i to vodstvo nisam ispuštao do kraja, dok sam u drugoj regati odlično startao i s dobrim prebacivanjem sa refulima sam na prvoj oznaci bio prvi. Pred kraj stranice niz vjetar sam dobio penal, što me koštalo dva mjesta, ali sam se borio do kraja i ipak pobijedio i taj plov" kazao je Stjepanović, koji će sada morati biti oprezniji jer bi ga svaki daljnji penal mogao udaljiti od vodeće pozicije.

Tina Mihelić danas je imala jednu pobjedu i jedno četvrto mjesto, što joj je bilo dovoljno da preuzme vodstvo u Laser Radialu.

" U zadnjem plovu sam vozila malo na sigurno, da ne dobijem penal, jer suci su danas bilo jako raspoloženi za dijeljenje penala. A u prvom plovu je bila borba cijeli plov, dvije cure su pola plova bile ispred mene, ali uspijela sam ih proći i pobijediti. Zadovoljna sam što sam oba plova i dobro startala. Sad sam na poziciji koju želim zadržati", izjavila je zadovoljna Tina.

Dvojci su danas imali nešto teži dan, ali i dalje su Šime Fantela i Igor Marenić prvi.

"Puhalo je nešto slično našem maestraliću. Jedrili smo blizu obale što je dodatno otežalo situaciju. Drugi plov smo odlično jedrili kroz polje i probijali se u floti, dok je prvi nažalost bio skraćen pa nismo uspjeli proći naprijed. Šesto i drugo mjesto danas, ali tako nekako je i konkurencija jedrila, jedan dobar i jedan slabiji ulaz, jedino je turska posada imala dobar dan. Najvažnije je da smo i dalje prvi, ali tek je drugi od šest dana natjecanja i svaki bod puno znači", rekao je Šime Fantela.

U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su današnjim šestim i trećim mjestom u ukupnom poretku na trećoj poziciji.

" U prvom plovu smo nažalost u zadnjoj stranici niz vjetar izgubile puno mjesta, bile smo druge, a ušle smo šeste. Na polju ima dosta kurenta i vjetar je na refule tako da se i male greške skupo plaćaju. Lagano je puhalo i nije bilo zastave za pumpanje tako da je flota jako gusta, a samo par dužina dijeli prvo od šestog mjesta" rekla je Enia Ninčević koja se sa Romanom Župan bori za prvo odličje na natjecanjima ove razine.

Sutra se jedre još dva plova.

(Hina) xdl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙