FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Mišković izborila finale, Marijanović za broncu

Autor: dlug
MERSIN, 22. lipnja 2013.(Hina) - Hrvatska judašica Marijana Mišković plasirala se u poslijepodnevno finale kategorije do 63 kilograma na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, dok će se naš drugi judaš Tomislav Marijanović boriti za broncu u kategoriji do 81 kg.

Mišković je na putu do finala pobijedila Libanonku Caren Shammas, potom je u četvrtfinalu slavila protiv Makedonke Katerine Nikoloske, da bi u polufinalu bila bolja od Talijanke Edwige Gwend na kazne.

"Zadovoljna sam kako sam odradile put do finala. Protiv Talijanke je bilo neizvjesno, on je bila bolje rangirana, postavljena je za drugu nositeljicu, a ja za treću, no ipak sam je dobila" kazala je 31-godišnja Splićanka koju u finalu očekuje Slovenka Nina Miloševič.

Marijana je nositeljica prve europske medalje u povijesti hrvatskog ženskog juda nakon što je u Tbilisiju 2009. bila treća, a sada je osigurala i prvu medalju za ženski judo na MI. Do Mersina jedine dvije mediteranske medalje u ovom sportu osvojili su sadašnji hrvatski izbornik Dragomir Tavra i Hrvoje Filipan 1993. u francuskom Languedoc Roussilionu.

Tomislav Marijanović je u kategoriji do 81 kg u prvom kolu bio slobodan, no u četvrtfinalu je izgubio od Talijana Massimilliana Carolla. Ipak, priliku za brončanu odličje dobio je kroz repesaž pobjedom protiv Egipćanina Mohameda Abdelaala na kazne.

"Tomislav je u četvrtfinalu vodio veći dio borbe, kontrolirao rezultat, no presudila je jedna neopreznost," kazao je izbornik judo reprezentacije Tavra.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙