FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 15. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

BIRMINGHAM - Hrvatska tenisačica 16-godišnja Donna Vekić nije skrivala oduševljenje nakon pobjede protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove 7:6 (5), 1:6, 6:3 kojom je izborila plasman u finale WTA turnira u Birminghamu. "Nisam odigrala najbolje, no ipak sam pronašla put do pobjede. Bila sam umorna i previše nervozna, posebice u drugom setu. No, izvukla sam susret, " kazala je mlada Osječanka koja je za pobjedu protiv 47. tenisačice svijeta trebala dva sata i 26 minuta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Taškentu je slavila Vekić. Za Vekić će to biti drugo WTA finale u karijeri. Prošle godine je igrala u finalu Taškenta no izgubila je od Rumunjke Irine Begu. Time je postala najmlađa finalistica na WTA Touru još od 2006. godine kada je Tamira Paszek osvojila Portorož sa svega 15 godina.

"Ne razmišljam previše o finalnom susretu, sada se želim dobro odmoriti," zaključila je Donna Vekić.

UMAG - Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Danskoj pobjedom protiv Latvije 26:24 u susretu igranom pred 1.000 gledatelja u Umagu. Ovom pobjedom hrvatska vrsta je osigurala prvo mjesto u skupini 1 i lakši ždrijeb na EP-u. Odabranicima izbornika Slavka Goluže za potvrdu 'jedinice' i bod je bio dovoljan, no pobjeda nije bila upitna premda su gosti sedam minuta prije kraja utakmice uspjeli izjednačiti na 23:23. Hrvatska je kontrolirala rezultat praktički cijelu utakmicu, a u 45. minuti je imala i šest golova viška (22:16). Tada je uslijedilo nepotrebno opuštanje što je Latvija iskoristila izjednačivši rezultat. Ipak, u samoj završnici Hrvatska je ostvarila petu pobjedu u šest susreta. Ključnima su se pokazale obrane Pešića i pogodak Buntića za 25:23 tri minute do kraja. Najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su Denis Buntić, Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić sa po pet golova, dok je Ivan Peršić sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najbolji je bio Dainis Kristopans sa četiri gola.

BARCELONA - Španjolci Dani Pedrosa na Hondi u klasi MotoGP, Pol Espargaro na Pons Kalexu u klasi Moto 2, te Luis Salom na KTM-u u klasi Moto 3 ostvarili su najbolje rezultate u kvalifikacijama Velike Nagrade Katalonije, šeste utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu. Pedroso, koji je vodeći u ukupnom poretku SP-a je slavio ispred Britanca Cala Crutchlowa i Španjolca Jorgea Lorenza na Yamahama.

U klasi Moto 2 Espargaro je bio brži od Britanca Scotta Reddinga (Kalex) i Španjolca Estevea Rabata (Pons Kalex). U ovoj klasi trenutačno vodi Redding. U najslabijem razredu prve dvije pozicije su osvojili Španjolci Salom i Alex Rins (KTM), a treći je bio Portugalac Miguel Oliveira na Mahindri. Vodeći Maverick Vinales bio je sedmi.

HALLE - U finalu ATP teniskog turnira u Halleu igrat će Švicarac Roger Federer i Rus Mihail Južnji. Federer se plasirao u finale nakon pobjede protiv Nijemca Tommyja Haasa 3-6, 6-3, 6-4, dok je Južnji bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta 6-3, 6-2. Federer se tako revanširao Haasu za poraz u prošlogodišnjem finalu ovog turnira. Bio je to ujedno i njihov 13. međusobni susret i deseta pobjeda Švicarca. Bivši najbolji tenisač svijeta i vlasnik 17 Grand Slam naslova pobijedio je Južnog u svih devet međusobnih susreta, uključujući i u polufinalu u Hallea prošle godine.

MOSKVA - Europska prvakinja u judu Ruskinja Jelena Ivaniščenko preminula je u 28. godini u tragičnim okolnostima objavio je Ruski judo savez, ne navodeći detalje smrti. Ivaniščenko je osvojila europska zlata u četiri navrata (2007, 2008, 2011, 2012), a nastupila je i na olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u kategoriji preko 78 kg. Bila je uspješna i na svjetskim prvenstvima osvojivši srebro (2008) i dvije bronce (2007, 2011). "Njezine pobjede zauvijek će ostati upisane u povijest ovoga sporta. Lena će živjeti vječno u našim uspomenama," poručili su iz Ruskog judo saveza.

FORMIA - Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju u klasi 470 na Europskom prvenstvu u talijanskoj Formiji. U plovu za odličja uspjeli su se izboriti za brončano odličje. Fantela i Marenić su u završni plov ušli sa četvrte pozicije, sa četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Grcima Mantisom i Kagialisem. U takvoj situaciji Grci su mogli izravno jedriti na Šimu i Igora, ne dati im disati, kako to jedriličari kažu, međutim naš iskusni dvojac uspio ih je nadmudriti. "Nije bilo jednostavno, bilo je baš teško. Plov za odličja nije dobro krenuo za nas, prvu oznaku smo obišli sedmi, međutim odličnim jedrenjem kroz polje uspjeli smo ući četvrti, ostali su se složili tako da smo uzeli broncu. Bilo je baš infarktno. Sretni smo jer smo nastavili niz osvajanja medalja i to nas ustvari najviše raduje," kazao je Šime Fantela, dok je Igor Marenić dodao: "Tri europska zlata, evo sad i bronca, više smo nego zadovoljni. Konkurencija je takva da bez problema ostaneš bez ijednog odličja, a mi smo ponovno na postolju tako da smo stvarno sretni. Medalja oko vrata je lijep osjećaj, nekako smo se navikli na njega. Europski prvaci su Francuzi Bouvet/Mion, a srebro su osvojili Britanci Patience/Glanfield. Kao i obično na EP su nastupale i posade iz zemalja van Europe. U otvorenom dijelu poretka Fantela/Marenić su zauzeli peto mjesto. Prvi su Australci Belcher/Ryan. Te je podatke zanimljivo vidjeti ususret Svjetskom prvenstvu u kolovozu u Francuskoj.

NURNBERG - Rumunjska tenisačica Simona Halep pobjednica je WTA turnira u Nurnbergu nakon što je u finalnom dvoboju pobijedila domaću tenisačicu Andree Petkovic 6-3, 6-3. Za 22-godišnju Rumunjku to je prva WTA titula u karijeri

KINGSTON - Aktualna svjetska prvakinja i bivša dvostruka olimpijska pobjednica na 200 metara Jamajčanka Veronica Campbell-Brown (31) pala je na dopinškom pregledu nakon atletskog mitinga u Kingstonu 4. svibnja ove godine. Campbell-Brown je bila pozitivna na nedozvoljeni diuretik i sada joj prijeti suspenzija na dvije godine. Campbell-Brown je osvojila zlatne medalje na 200 metara na OI u Ateni (2004) i Pekingu (2008), dok je svjetski naslov na 200 metara osvojila 2011. u Daegu i ove godine je u Moskvi trebala braniti titulu.

HALLE - Švicarski tenisač Roger Federer plasirao se u finale ATP teniskog turnira u Halleu nakon što je u polufinalnom dvoboju pobijedio Nijemca Tommyja Haasa 3-6, 6-3, 6-4. Federer se tako revanširao Haasu za poraz u prošlogodišnjem finalu ovog turnira. Bio je to ujedno i njihov 13. međusobni susret i deseta pobjeda Švicarca. Bivšem najboljem tenisaču svijeta bit će to tek drugo finale ove godine, nakon što je u Rimu izgubio od Rafaela Nadala. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Francuz Richard Gasquet i Rus Mihail Južnji.

TRELAZE - Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija otvorila je nastup u D skupini na Europskom prvenstvu u Francuskoj pobjedom protiv Litve 89:77 (22:26, 21:19, 25:19, 21:13) u susretu igranom u Trelazeu. U izjednačenom susretu presudila je posljednja četvrtina u kojoj su hrvatske košarkašice odigrale sjajno. Posljednji dio utakmice odabranice izbornika Stipe Bralića otvorile su serijom 15:4 i stigle do velikog vodstva 83:68 koje više nisu ispuštale. Najefikasnije u hrvatskim redovima bile su Iva Slišković sa 19 koševa i sedam skokova, Jelena Ivezić sa 17 koševa i osam skokova, Antonija Mišura sa 15, te Ana Lelas sa 12 koševa, dok su Litvu predvodile Giedra Petronyte sa 23 koša i 14 skokova, te Giedre Paugaite sa 14 koševa. Hrvatska je u Francusku doputovala s ciljem ponavljanja odličnog petog mjesta s posljednje europske smotre u Poljskoj prije dvije godine i po prvi put u povijesti izborila je nastup na dva uzastopna europska prvenstva..

Sada slijed ogled protiv Bjelorusije u nedjelju u 12.30 sati, a potom u ponedjeljak i ogled protiv doprvakinja svijeta Čehinja u 18.30 sati. Drugi krug izborit će po tri ekipe iz svake od četiri skupine.

BERLIN - Hrvatski rukometaš Davor Dominiković (35), koji je sa "kaubojima" bio svjetski i olimpijski prvak, potpisao je jednogodišnji ugovor sa europskim prvakom HSV Hamburgom, objavio je u subotu njemački Bild. "Sve se je dogodilo vrlo brzo i Dominiković dolazi u Hamburg. Tako ćemo stabilizirati našu obranu", izjavio je predsjednik kluba Matthias Rudolph. U redove HSV-a Dominiković dolazi iz francuskog Ivryja za kojeg je igrao od 2011., a prije toga bio je član Metkovića, Zagreba, Barcelone. U njemačkom klubu će mu suigrači biti dvojica hrvatskih reprezentativaca, Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak. Igor Vori, koji je nedavno sa HSV-om osvojio Ligu prvaka, odlazi u PSG. Upravo zbog odlaska Vorija Hamburg je morao odmah reagirati i doveo je Dominikovića, koji je specijalist za obranu. Dominiković je sa hrvatskom reprezentacijom bio svjetski prvak 2003., olimpijski pobjednik 2004., te svjetski viceprvak 2005. godine.

BEOGRAD - U Beogradu je danas obavljen ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo rukometašica, koje će se od 7. do 22. prosinca održati u Srbiji. Gradovi domaćini su Beograd, Niš, Novi Sad i Zrenjanin, a 24 reprezentacije su podijeljene u četiri skupine sa po šest ekipa.

SKUPINA A: Francuska, Crna Gora, Nizozemska, Južna Koreja, Kongo, Dominikanska Republika, SKUPINA B: Srbija, Danska, Brazil, Kina, Japan, Alžir, SKUPINA C: Norveška, Angola, Poljska, Španjolska, Argentina, Paragvaj, SKUPINA D: Rumunjska, Mađarska, Njemačka, Češka, Tunis, Australija

RIO DE JANEIRO - Najbolji brazilski nogometaš svih vremenena 72-godišnji Pele izjavio je da Brazil nije dovoljno dobar da bi osvojio Kup konfederacija, koji je generalna proba pred SP 2014. "Ova ekipa nema dovoljno znanja da bi osvojila Kup konfederacija. Izgleda nevjerojatno, ali trenutno smo najjači u obrani, dok nam u veznoj liniji fali kreativnosti. Ovo treba shvatiti kao priliku za izbornika da ustali reprezentativnu postavu i pripremi ju za SP kojemu smo domaćini iduće godine", izjavio je Pele. Kup konfederacija počinje u subotu navečer u Brasiliji utakmiciom Brazila i Japana, a finale je na rasporedu 30. lipnja u Rio de Janeiru. Osam reprezentacija podijeljeno je u dvije skupine, a dvije najbolje momčadi idu u polufinale. U skupini A su Brazil, Japan, Meksiko i Italija, a u skupini B Španjolska, Urugvaj, Tahiti i Nigerija.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙