FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Zlatar Violić poštovat će odluku Povjerenstva

Autor: ipet
ZAGREB, 20. lipnja 2013. (Hina) - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u reakciji na današnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa istaknula je kako joj je drago da je utvrđeno da nije nikome pogodovala te da će poštovati odluku toga povjerenstva.

"Premda još nisam primila službenu odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na temelju prvih informacija, mogu reći da mi je drago da je utvrđeno da nikome nisam pogodovala i da je do prekršaja došlo zbog administrativnog propusta. Poštovat ću odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao što poštujem sve hrvatske zakone", navodi u svojoj reakciji ministrica kulture Andrea Zlatar Violić

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas s 15.000 kuna ministricu kulture Andreu Zlatar Violić zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Ministrica je kažnjena zato što u trenutku stupanja na dužnost nije prebacila svoja upravljačka prava s tvrtke Druga strana d.o.o. - izdavača časopisa Zarez, koji je dobivao sredstva od Kulturnoga vijeća za knjigu i nakladništvo čije članove imenuje ministrica. Pritom je Povjerenstvo ocijenilo kako nema elemenata da je ministrica Zlatar Violić pogodovala trgovačkom društvu "Druga strana" u kojem je imala vlasnička prava.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković kazala je da je ministrica Zlatar Violić razriješila situaciju u vezi s istodobnim obnašanjem dužnosti ministrice i direktorice trgovačkog društva, ali je propustila na vrijeme izvršiti prijenos poslovnog udjela. "

(Hina) xpp/xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙