FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radman najavio da će razriješiti potencijalni sukob intersa

Autor: mvra
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman najavio je danas da će u traženom roku razriješiti sve situacije potencijalnog sukoba interesa i predati imovinsku karticu.

Radman se očitovao nakon što je dobio pisanu odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje ga je 15. svibnja kaznilo s 15 tisuća kuna, utvrdivši da se nalazi u potencijalnom sukobu interesa jer je vlasnik i osnivač tvrtke Nautar čiji se klijenti oglašavaju na HRT-u te kao član NO Hypo Alpe Adria bank i Odbora za imenovanje i nagrade Atlantic grupe, a Povjerenstvu nije podnio ni svoju imovinsku karticu.

Radman je danas, nakon što je dobio pravni savjet odlučio obavijestiti javnost o svojim namjerama.

"Kako sam već isticao, ovaj prijepor smatram prije svega prijeporom pravne naravi koji treba rješavati pravnim sredstvima", priopćio je Radman.

"U skladu s načelom vladavine prava, i kako bih otklonio svaku sumnju u potencijalni sukob interesa, u traženom roku razriješit ću sve situacije potencijalnog sukoba interesa i predati imovinsku karticu".

To, dodao je, ne znači da prihvaćam tumačenje kako je glavni ravnatelj HRT-a državni dužnosnik. Naime, takvo tumačenje osporavat ću svim dopuštenim pravnim sredstvima. Inzistirat ću i dalje na tome da je Hrvatska radiotelevizija javni servis, a ne državna radiotelevizija kojom bi trebali upravljati državni dužnosnici, priopćio je Radman.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙