FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uljanik: stekli su se uvjeti za sklapanje ugovora za kupnju 3. maja

Autor: rbel
ZAGREB, 20. lipnja 2013. (Hina) - Nadzorni odbor pulskog Uljanika odobrio je sklapanje ugovora o kupnji i prijenosu dionica 3. maja, a nakon što je i Europska komisija odobrila program restrukturiranja riječke brodograđevne industrije, stekli su se uvjeti za potpisivanje tog ugovora, izvijestili su danas iz Uljanika.

Uljanik je izvijestio kako je Nadzorni odbor donio Odluku kojom se daje suglasnost na sklapanje Ugovora o prodaji i prijenosu dionica 3. maja, odnosno za kupnju 1.051.118 dionica riječkog brodogradilišta, nominalne vrijednosti od 100 kuna, što čini 83,33 posto temeljnog kapitala 3. maja, za što će Uljanik platiti kupoprodajnu cijenu od jedne kune.

Prema tom ugovoru, Uljanik je obvezan u roku od jedne godine od stjecanja većinskog udjela u 3. maju radnicima riječkog brodogradilišta ponuditi dionice koje prelaze 75 posto udjela u ukupnom temeljnom kapitalu 3. maja.

Iz Uljanika podsjećaju i na jučerašnju odluku Europske komisije o odobrenju program restrukturiranja 3. maja.

"Kao što je navedeno u odobrenju, u restrukturiranju sukladno pravilima Europske unije prodavatelj i kupac sudjeluju sa učešćem od 60 posto i 40 posto, a odobrenjem ovog Programa stječu se uvjeti za potpisivanje ugovora", navode iz Uljanika.

Vlada je ponudu Uljanika za kupnju dionica 3. maja donijela 6. lipnja, kada je dala i svoju suglasnost na tekst izmjena plana restrukturiranja brodogradilišta 3. maj, koji je potom upućen Europskoj komisiji.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙