FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: Počinje obilježavanje Svjetskog dana glazbe

Autor: zjur
SPLIT, 19. lipnja 2013. (Hina) - Večeras u Splitu, treću godinu za redom, u organizaciji Hrvatske glazbene unije (HGU) obilježava se Svjetski dan glazbe, kada će se u tri dana na različitim gradskim lokacijama održati osam potpuno besplatnih koncerata za ljubitelje svih glazbenih stilova.

Veliko obilježavanje počinje večeras koncertom "Bodulski raspašoj" na platou Zenta, ispred Kluba "O' Hara". Tamo će u 22,30 sati nastupiti grupe s obližnjih otoka i to "Mjesni odbor" sa Šolte, "Kopito" s Visa i "Gego" s Hvara. U četvrtak se sve nastavlja velikim koncertom na platou Prodajnoga centra "Koteks", gdje će splitski bandovi već od 17,30 sati pokazati svoj autorski rock izričaj na velikom koncertu "Urban rock show".

Tamo će nastupiti grupe VIS Plavi Jadran, Kvadrat kruga, Povratak na staro, Bezdan, Barber shop, Hladan tuš, Tri Cheri, LP&the Singles (Harpoon), In3G, Riffovski, te Film Noir. Od ponoći će rokeri poslati glazbeni pozdrav prvom danu ljeta i Svjetskom danu glazbe, koji se slavi na 21. lipnja. Iste večeri će se na Vip decku Hotela Radisson Blu Resort na Trsteniku s početkom u 22,15 sati održati Ponoćni fado Ive Perkušića i banda.

Trećega i posljednjeg dana obilježavanja Svjetskog dana glazbe u Splitu, u petak, na plaži Žnjan je od 17.30 sati predviđen Summer Radio Dalmacija party na kojem nastupiti grupa "Viva", a sve će se odvijati u živo i u programu te splitske radijske postaje. Pola sata kasnije na Pjaci će započeti "Litnja revija evergreena", u kojoj će Gradska glazba Imotskog uz ples i ravnanje prof. Ivana Glibote zabaviti sve one koji se u to vrijeme nađu na toj gradskoj šetnici.

Ni Peristil neće ostati zaboravljen od glazbe, jer će tamo u 18 sati biti Arija i Django "U litnji suton" na kojem će svirati učenici Glazbene škole "Josip Hatze", klasa prof. Sanje Erceg Vrekalo i grupa "Repassage", a u isto vrijeme na Rivi je rezervirana "Litnja promenada" u kojoj će Marmontovom ulicom, Zapadnom obalom i naposljetku Rivom prošetati Big band Buvik Skole Korps iz Norveške.

"Za kraj smo ostavili Split blues festival na Prokurativama koji se organizira kao In memoriam Jadranu Zlodri Gobu. Tamo će nastupiti grupe Dernis Jam iz Drniša, Teo Aničić iz Splita, Delta Blues Gang iz Pule, Retro Guru iz Zagreba, Otprilike ovako iz Splita, Sahte Raki iz Istanbula u Turskoj i naposljetku Paulo Mendonca iz Goteborga u Švedskoj. Jako smo ponosni na sve što smo pripremili i to uz potporu Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske. Ovim želimo ukazati na važnost glazbe u svakodnevnom životu", rekla je Ivana Gutović, izvršna tajnica HGU.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙