FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 23. svibnja

Autor: agrb
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 23. svibnja:

ZAGREB - U povodu 100. obljetnice rođenja predstavit će se dvojezična monografija o istaknutom hrvatskom-austrijskom glazbeniku Rudolfu Klepaču, rad povjesničarke glazbe Bosiljke Perić-Kempf. Monografija prikazuje život i karijeru tog fagotista, dirigenta i dugogodišnjeg profesora na Mozarteumu, koji je kao hrvatski i austrijski državljanin desetljećima bio u službi 'glazbenog veleposlanika' između Salzburga i Zagreba (19 sati, Austrijski kulturni forum Zagreb, Gundulićeva 3).

ZAGREB - Koncertna direkcija Zagreb predstavit će bogatu koncertnu ponudu za sezonu 2013/14. Uz već najavljeni ciklus Svijet glazbe, bit će riječi o nizu drugih koncertnih programa komorne glazbe objedinjenih u cikluse Molto Cantabile 2, Glazbene večeri u Mimari, Glazbene večeri u sv. Katarini i "Iz dvorane ogledala" (12 sati, Klub književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1).

ZAGREB - Britanska pop-rock grupa Depeche Mode nastupit će u zagrebačkoj Areni, u okviru svoje europske turneje koja je počela prije petnaestak dana u Tel Avivu. Na aktualnoj turneji, kojom će s tridesetak koncerata obići 25 država, promoviraju novi album "Delta Machine", a organizatori najavljuju impozantnu pozornicu i veliki video zid na kojem će se izmjenjivati niz specijalnih efekata. Predgrupa će im biti grupa "Diamond Version" koja počinje svirati u 20 sati, a nakon njih slijede popularni 'Depecheovci' koji bi trebali svirati oko dva sata.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙