FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajkaju radnici Adriadiesela

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. lipnja 2013. (Hina) - Radnici Adriadiesela su od jutros u štrajku zbog neisplate plaće za ožujak, odnosno zato jer tijekom postupka mirenja nisu dobili plaće za veljaču i ožujak, već samo za veljaču, kazao je za Hinu predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Dragutin Vuljanić.

"Tvrtka nije u blokadi, ali nema novaca te je propao postupak mirenja. Radnici žele da vlasnici odluče što dalje, pa ako treba neka tvrtka ide i u predstečajne nagodbe ili u stečaj", kazao je Vuljanić.

Prema njegovim riječima Adriadiesel u posljednje vrijeme nije imao dovoljnu popunjenost kapaciteta i dugo se čekao tender za velik posao, ali Adriadiesel sada ima realnu mogućnost da 5. srpnja sklopi posao za deset motora velike vrijednosti. Međutim vlasnici moraju, kaže Vuljanić, odlučiti kako će se „zatvoriti financijska konstrukcija da bi se posao mogao realizirati“.

"Najveći vlasnici Adriadiesela su Audio, Uljanik i Jadranska plovidba Danka Končara, svi s po trideset posto udjela i oni kao vlasnici moraju odlučiti što dalje, jer je vrlo nekorektno prema radnicima, pa i prema direktoru Vladimiru Hristovu, da od plaće do plaće traže rješenja i pozajmice, kazao je Vuljanić.

Da bi se uopće mogao završiti aktualni posao prema ruskom kupcu odande je stigla pozajmica za plaće za veljaču, ali ne i za ožujak, te su radnici odlučili da bez plaća neće dalje raditi, zaključuje Vuljanić.

Napomenuo je također da je štrajk organiziran po svim propisima i odredbama kolektivnoga ugovora te da će trajati do isplate plaće za ožujak. Kad bi tada ovaj štrajk prestao, odmah bi uslijedio i ponovni postupak mirenja za dospjelu plaću za travanja, a potom i za svibanj, rekao je Vuljanić.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙