FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić obećao pomoć radnicama DTR-a

Autor: dber
ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Dvadesetak radnica Domaće tvornice rublja (DTR), koje od ožujka nisu primile plaću, i njihovi sindikalni predstavnici danas su razgovarali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji im je obećao pomoć i posredovanje prema novim vlasnicima DTR-a.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković izjavio je nakon sastanka u zagrebačkoj Gradskoj upravi da je Bandić obećao pomoći gdje god može, budući da je DTR privatna tvrtka. Tako će radnicama DTR-a koje zbog štrajkanja nemaju nikakvih primanja omogućiti besplatni javni prijevoz ZET-om, a nadležne gradske službe napravit će popis onih kojima je potrebna socijalna pomoć.

"Nismo ni očekivali drugu pomoć od Grada Zagreba osim ove na osobnoj razini koju smo i dobili", kazao je Iveković Hini.

Radnice DTR-a štrajkaju od 7. svibnja tražeći da im poslodavac isplati zaostale plaće od ožujka, naknade za prijevoz i materijalna prava - božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade, jer nemaju od čega živjeti.

Nad DTR-om je u ožujku otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, a na prvom ročištu je utvrđeno da ukupna potraživanja iznose 6,5 milijuna kuna.

Većinski vlasnik DTR-a bila je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju koja je raspolagala sa 65,45 posto dionica, no taj je dio na javnoj dražbi krajem svibnja kupio poduzetnik Milan Carić plativši za to 890.000 kuna.

(Hina) xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙