FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: najveća gubitnica dionica Diokija

Autor: scvi
ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi oko podneva Crobexi su bili u blagom minusu, pri čemu je najveća gubitnica dionica Diokija, čija je cijena potonula 25 posto, dok investitori čekaju odluke vjerovnika s današnjeg ročišta u sklopu predstečajne nagodbe.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,33 posto, na 1.799 bodova, a Crobex10 0,27 posto, na 1.015 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5 milijuna kuna, što je otprilike 1,2 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„U uobičajeno mirnom ritmu trgovanja, Crobexi su danas u blagom minusu. U većem cjenovnom minusu dionica je Diokija, dok investitori čekaju odluku vjerovnika s današnjeg ročišta predstečajne nagodbe. Među dobitnicama, pak, ističu se dionice Ine i Đure Đaković Holdinga. Obujam trgovanja vrlo je slab, što je nažalost stalan problem našeg tržišta kapitala“, kaže Suzana Lončar, direktorica investicijskog društva Credos.

Dok investitori čekaju odluke s današnjeg ročišta u sklopu predstečajne nagodbe, na kojem će vjerovnici glasovati o izmijenjenom Planu financijskog restrukturiranja Diokija, cijena te dionice strmoglavila se više od 25 posto, na 21,05 kuna, uz promet od 583.000 kuna.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 1,6 milijuna kuna, a cijena joj je pala 1,33 posto, na 180,34 kune.

Vezano uz telekomunikacijski sektor, mediji danas pišu da je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela odluku da vodeće telekomunikacijske tvrtke u Hrvatskoj do 1. siječnja 2015. godine smanje veleprodajnu cijenu mobilnih razgovora u tri navrata, što će vjerojatno imati utjecaja na njihove prihode.

Naime, radi usklađivanja s EU propisima, HAKOM je na svojoj sjednici 10. lipnja donio odluku da će veleprodajna cijena mobilnih razgovora HT-a, Vipneta i Tele 2 sa 19,5 lipa po minuti 1. srpnja ove godine pasti na 19,3 lipe po minuti, od 1. siječnja 2014. godine na 12,8 lipa po minuti, te od 1. siječnja 2015. na 6,3 lipa po minuti.

U fokusu investitora danas je i dionica Ine, s ostvarenih 752.000 kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,56 posto, na 4.300 kuna.

Znatnije je porasla i cijena dionice Đure Đaković Holdinga, za više od 2 posto, na 74,25 kuna.

Pojedine dionice iz sastava koncerna Agrokor, nakon višednevnog rasta, danas su u korekciji. Tako je cijena dionice Vupika oslabila 1,51 posto, a Belja 4,35 posto.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙