FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Galeriji CEKAO izložba mlade slikarice Ivane Koren

Autor: ipet
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Izložba "Bok is bye, right?" mlade akademske slikarice Ivane Koren, otvorena večeras u Galeriji CEKAO Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (POUZ), predstavila je na platnima velikoga formata događaje, sjećanja i trenutke iz života umjetnice koji su za nju bili važni.

Za prvu izložbu u toj zagrebačkoj galeriji Ivana Koren odabrala je tri slike velikoga formata - dva ulja na platnu nastala prošle godine "Jesam li još tamo", dimenzija 200 puta 200 centimetara, "Šest slučajnih događaja" istoga formata te ulje na platnu "Leptir" koje nosi ovogodišnji datum, a dimenzije su mu 200 puta 330 centimetara.

Izložbu je otvorila voditeljica programa POUZ-a Ružica Kovačević koja je posjetitelje uputila da ne propuste pogledati još jedan rad mlade umjetnice - neobičnu bilježnicu izloženu na posebnome postamentu .

Umjetnica je pak 'otkrila tajnu' nastanka te bilježnice-kolaža rekavši da je ne bi bilo da ona nije izgubila fotografije koje su joj bile drage pa je likovnim jezikom rekonstruirala događaje zabilježene na nestalim fotografijama i tako se podsjetila samo njoj znanih priča.

Stručna suradnica Galerije Iva Koerbler, koja je s umjetnicom i postavila izložbu, istaknula je da Ivana Koren pripada onome dijelu suvremene slikarske produkcije koji se vraća slikarskoj naraciji. Uz napomenu da se praktički polovica mladih umjetnika danas opredjeljuje za apstraktni izričaj, a druga polovica za izvedenice iz hiperrealizma, Koerbler je rekla kako platna Ivane Koren, koja hrabro i bez straha odabire velike formate, već na početku slikarske karijere upućuju na već formirani slikarski senzibilitet.

Ivana Koren rođena je u Zagrebu 1989. godine, a u rodnome gradu trenutačno polazi diplomski sveučilišni studij slikarstva u klasi profesora Zlatka Kauzlarića-Atača. Sedmi semestar studija završila je na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu gdje je boravila u sklopu programa razmjene studenata Erasmus, a o čemu svjedoči i platno "Jesam li još tamo?".

U Galeriji CEKAO, koja kontinuirano djeluje od 1980. godine, izložba Ivane Koren bit će otvorena do 5. srpnja.

(Hina) xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙