FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: otvorena izložba slikara J. Trostmanna

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. lipnja 2013. (Hina) - U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik večeras je otvorena izložba renomiranog dubrovačkog slikara Josipa Trostmanna povodom 50. obljetnice njegova stvaranja.

Izloženo je oko osamdeset radova pretežno u tehnici ulja na platnu, a odabir radova koji pripadaju raznim slikarskim fazama, napravio je Teo Trostmann ujedno urednik knjige-kataloga koja je promovirana na izložbi.

Josip Trostmann (Dubrovnik, 9. lipnja 1938.) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1963. godine u klasi profesora Đure Tiljka i Ive Režeka.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a nedavno mu je dodijeljena nagrada HAZU-a za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća za 2012. - za područje likovne umjetnosti i to za sinteznu izložbu "Intimna i intuitivna biografija jednog dubrovačkog slikara" koja je održana 2012. u sklopu 63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Izlagao je na 50-ak samostalnih izložbi i više od 100 skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba će biti otvorena do 4. kolovoza ove godine, a nakon toga održat će se u Splitu te u zagrebačkoj Modernoj galeriji.

(Hina) xddub ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙