FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balažič: zaštitili smo interes Mercatora

Autor: lfia
LJUBLJANA, 17. lipnja 2013.(Hina) - Direktor slovenskog trgovačkog lanca Mercator Toni Balažič izjavio je u ponedjeljak da je vodstvo te tvrtke aktivno sudjelovalo u procesu koji je u petak rezultirao kupoprodajnim ugovorom koncerna Agrokor i konzorcija prodavatelja 53 posto Mercatorovih dionica, te da su pritom zaštićeni interesi Mercatora.

Ono što je dogovoreno bi će regulirano ugovorom o suradnji Agrokora i Mercatora koji bi trebao biti potpisan, a sastavni je dio kupoprodajnog ugovora, rekao je Balažič.

"U najvećoj mogućoj mjeri zaštitili smo interes Mercatora, kako bi on ostao značajna slovenska trgovačka tvrtka", rekao je Balažič na konferenciji za novinare u Ljubljani nakon sastanka Mercatorova nadzornog odbora.

"Smatramo da smo osigurali interes Mercatora na način koji najbolje štiti dioničare, zaposlene, a na određeni način i Mercatorove dobavljače", rekao je Balažič, dodajući da je vodstvo Mercatora u procesu sudjelovalo korektno i profesionalno.

Ugovor o suradnji Agrokora i Mercatora predviđa između ostalog da sjedište Mercatora i ključne funkcije ostanu u Sloveniji i da će se poštovati postojeći kolektivni ugovor sa zaposlenima. Iako ugovor o suradnji koji bi trebao biti potpisan u utorak službeno nije poznat, mediji navode da predviđa kako će ključne poslovne funkcije za Mercator još najmanje tri godine ostati u Sloveniji, kao i njegova robna marka u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, s nadzornim odborom Mercatora u kojemu će biti i predstavnici zaposlenih.

Balažič je rekao da je uprava Mercatora prodajni postupak podržala postavivši prethodno tri uvjeta: da se preuzimanje realizira s međunarodnim financijskim kapitalom, a ne preko kredita, da proces podrže banke kojima Mercator duguje 1,1 milijardu eura, te da se i poslovnom strategijom nakon što se preuzimanje završi podržava Mercatorov razvoj.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙