FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa poziva na odabir i poštivanje života

Autor: bnov
VATIKAN, 16. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se uvijek "odabere" i "poštuje" život, na misi pod geslom "Evanđelje života", gdje se očekivao njegov komentar osjetljivih tema poput pobačaja i eutanazije.

"Često čovjek ne odabere život, ne prihvati 'Evanđelje života', nego dopusti da ga vode ideologije i logike koje postavljaju prepreke životu, koje ga ne poštuju", kazao je Papa u neizravnoj aluziji na te etičke teme.

Papa je ocijenio da su ti odabiri često "diktirani sebičnošću, interesom, koristoljubljem, moći, užitkom a ne ljubavlju, dobročinstvom spram drugog".

"Rezultat je da se Boga zamjenjuje ljudskim i prolaznim idolima koji nude opijenost trenutkom slobode, ali na kraju nose novo ropstvo i smrt", ocijenio je on.

Papa je pozvao da se kaže "da ljubavi i ne sebičnosti, da životu a ne smrti, da slobodi a ne robovanju idolima našeg vremena".

Prethodno je Papa obišao Trg Sv. Petra i blagoslovio stotine motorista koji su stigli u Rim na proslavu 110. rođendana američke marke Harley Davidson.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙