FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Angelu Merkel primio papa Franjo

Autor: bnov
VATIKAN, 18. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Njemačku kancelarku Angelu Merkel primio je u subotu na 45 minuta u Vatikanu papa Franjo, prigodom njezina kratkog posjeta Italiji.

"Tijekom srdačnih razgovora podsjetilo se na dugu povijest odnosa Svete Stolice i Njemačke, te su obrađene teme od zajedničkog interesa poput društvenog i političkog, gospodarskog i vjerskog stanja u Europi i svijetu", priopćio je Vatikan.

"Rasprave su se posebno odnosile na zaštitu ljudskih prava, vjerske slobode i međunarodnu suradnju u korist mira", piše u priopćenju nakon privatne audijencije.

Prvi susret Merkel i nasljednika Benedikta XVI. omogućio je "razmjenu pogleda na Europu kao zajednicu vrijednosti i njezinu odgovornost u svijetu, s nadom angažmana svih civilnih i vjerskih sastavnica u korist razvoja temeljena na dostojanstvu osobe i inspirirana načelima supsidijarnosti i solidarnosti.

Nakon susreta s Papom, Merkel je desetak minuta razgovarala s tajnikom za odnose s državama Svete Stolice msgr. Dominiqueom Mambertijem.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙