FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 13. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. lipnja.

ZAGREB - Prezentacija "Republika Hrvatska - 28. članica EU - novosti u carinskom postupanju" bit će održana u središnjem uredu Carinske uprave Ministarstva financija. Predstavnici Carinske uprave izvijestit će o novostima za građane i poduzetnike vezane uz ulazak Hrvatske u EU te o promjenama u provedbi carinskih postupaka. (11,00 sati, Središnji ureda Carinske uprave, A. Von Hubmoldta 41).

ZAGREB - Ministarstvo poduzetništva i obrta organizator je svečanosti završetka projekta "Podrška razvoja klastera", financiranog u sklopu EU IPA IIIC, sa ciljem podrške razvoja klastera koji su značajni čimbenik povećanju dodatne vrijednosti i izvoznog potencijala malim i srednjim poduzetnicima. Svečanosti će, kako je najavljeno, nazočiti šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture bit će predstavljen projekt "Go rail - Go green" kroz koji će se subvencionirat cijena prijevoza tereta kontejnerskim vlakom iz luke Rijeka prema Beogradu s ciljem presumjeravanja prijevoza tereta s cestovnog na, okolišno prihvatljiviji i ovim projektom do 30 posto jeftiniji, željeznički prijevoz. Vrijednost subvencije iz europskog programa Marco Polo II iznosi 1,04 milijuna eura. Bit će predstavljeno i osam projekata iz pomorskog sektora. Na predstavljanju će, kako najavljeno, sudjelovati resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić (10,00 sati, Kongresna dvorana Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

CAVTAT - Na konferenciji za novinare bit će najavljen početak radova na izgradnji projekta hotela Amanresort Cavtat. Amanresort danas upravlja s 25 resorta u 16 zemalja svijeta, a Amanresort Cavtat bit će treći u Jadranskoj regiji, pored Svetog Stefana i Venecije (11,00 sati, Restoran Leut, Trumbićeva 11).

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙