FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 13. lipnja

Autor: dger
ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 13. lipnja:

ZAGREB - Konferencija za novinare i otvorenje izložbe "Domaći krajolici - Hrvatska u Europi" nizozemskog fotografa Berta Teunissena organizirane u povodu proslave ulaska Hrvatske u EU (11 sati, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14). U ciklusu Domaći krajolici autor se bavi identitetom i raznolikošću pojedinih zemalja i regija, njihovom kulturom, prepoznatljivom u domovima, običajima, kuhiniji i tradicijama. Teunissen je 2010. godine posjetio Hrvatsku gdje je fotografirao unutrašnjost domova i stanovnike. Očaran ljepotom prirodnog krajolika Hrvatske i životom ljudi koji je još vrlo blizak prirodi i prirodnim vrijednostima. Te je fotografije uključio u svoju sve veću arhivu fotografija interijera iz svih krajeva Europe.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Čitanja Matoša" Dubravke Oraić Tolić u povodu 140. obljetnice Matoševa rođenja (20 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5). Riječ je o svojevrsnoj sintezi autoričinih znanja i spoznaja o jednome od najvećih hrvatskih pisaca u kojoj se susreću dvije epohe u književnoj teoriji i znanosti o književnosti i prelijevaju dva Matoša, rani i kasni. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Krešimir Nemec i Viktor Žmegač.

ZAGREB - Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa održat će izbornu skupštinu na kojoj će biti uručena Demetrova nagrada za životno djelo HDKKT kritičaru, teatrologu i publicistu Igoru Mrduljašu (12 sati, mala dvorana Zagrebačkog kazališta lutaka, Baruna Trenka 3).

VELIKI TABOR - Otvorenje 11. Tabor film festivala (21 sat, Dvorac Veliki Tabor). Tijekom četverodnevnog festivala publika će moći pogledati sedamdesetak filmova u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, a u pratećim programima bit će prikazani i najbolji filmovi s festivala Sundance, Uppsala film festivala, Tampere festivala te filmovi iz konkurencije Berlinala i Cannesa.

ZAGREB - Akademik Franjo Šanjek održat će predavanje "Hrvatski udio u izgradnji europskog kulturnog prostora" (18 sati, dvorana Knjižnice HAZU, Strossmayerov trg 14).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙