FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za ponedjeljak, 10. lipnja

Autor: mcur
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za ponedjeljak, 10. lipnja:

ZAGREB - Otvorenje izložbe novih slika, crteža i skulptura Ivana Kožarića "Devedeset druga mu je godina tek" (19 sati, Galerija Forum, Teslina 16). Izložba, koja se otvara na sam umjetnikov rođendan, uz recentna, uključuje različite kategorije eksponata. Osim novijih slika, crteža i skulptura bit će izloženi i drugi predmeti poput stalaka, alata i različitog pribora te fragmenti starijih radova.

VARAŽDIN - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti program manifestacije Dani židovske kulture za obnovu zgrade varaždinske Sinagoge (12 sati, Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 1). Manifestacija će se održati od 13. do 15. lipnja, a organiziraju je Zagreb Jewish Film Festival, Galerijski centar Varaždin, Glazbena škola u Varaždinu, Židovska općina Čakovec i Koncertni ured Varaždin.

RIJEKA - U povodu kandidature Rijeke za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine održat će se javna rasprava "Rijeka - europska prijestolnica kulture 2020." kojoj je cilj upoznati najširu zajednicu s dinamikom pripreme kandidature, uvjetima i zahtjevima natječaja (12.30, Gradska vijećnica, Korzo 16). U uvodnom dijelu govorit će gradonačelnik Grada Rijeke mr. Vojko Obersnel i pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, a kao gosti sudjelovat će Airan Berg, Linz EPK2009 i Mitja Čander, Maribor EPK2012.

ZAGREB - Predstavljanje Zbornika radova Konferencije u spomen 140. obljetnice Hrvatsko-ugarske nagodbe održane u Budimpešti u studenom 2008. "Mint nemzet a nemzettel... Kao narod s narodom..." (13 sati, Hrvatski institut za povijest, Opatička 10). O zborniku će govoriti prof. dr. sc. Željko Holjevac, dr. sc. Vlasta Švoger i dr. sc. Dinko Šokčević.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙