FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Preporod: ravnatelju prekršajna prijava jer je branio učiteljicu!?

Autor: dmar
ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod prosvjedovao je danas zato što je ravnatelj Osnovne škole Petra Kružića u Klisu Neven Tešija "zaradio" prekršajnu prijavu jer je branio učiteljicu koju je fizički napao pobješnjeli roditelj.

Umjesto da bude predložen za nagradu Ponos Hrvatske ili nagradu Ivan Filipović, ravnatelj Tešija "nagrađen" je prekršajnom prijavom. Nakon što je roditelj u učionici fizički nasrnuo na kolegicu Maju Vrgoč, te nakon što je Tešija i sam nastradao u želji da zaštiti svoju nastavnicu biologije, anonimni sudac ravnatelju je dosudio zasad novčanu, a naskoro možda i zatvorsku kaznu, zgraža se u priopćenju Preporod.

"Nevjerojatno je da itko bude kažnjen zbog činjenice da je postupao sukladno zakonskim odredbama. Još je nevjerojatnije da živimo u zemlji u kojoj je moguće da netko bude kažnjen samo zato što je postupio onako kako bi u sličnoj situaciji trebao postupiti svaki častan i odvažan pojedinac. Je li se ravnatelj trebao zaključati u svojoj kancelariji i čekati da roditelj sam napusti školu, a napadnutu učiteljicu odvezu kola hitne pomoći", pita Preporod.

Umjesto što priopćenjem najoštrije osuđuje napad, ministar Željko Jovanović trebao bi hitno otići u klišku osnovnu školu i odatle javno pohvaliti požrtvovno ponašanje odvažnog ravnatelja. Kad zakaže sustav, jedino jamstvo zaštite slabijih, bilo učenika ili nastavnika, ostaju hrabri pojedinci poput ravnatelja Nevena Tešije, poručuje Preporod.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙