FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 12. lipnja

Autor: ikut
ZAGREB, 11. lipnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 12. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će zasjedanje nastaviti raspravom o prijedlogu Zakona o suradnji Hrvatskog sabora i Vlade u europskim poslovima, kojim saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav predlaže uređenje odnosa tih dviju institucija u situacijama koje nastaju prije donošenja i usuglašavanja europskih propisa. Hrvatska ulaskom u EU ulazi u novi zakonodavni prostor EU, a time i u nove odnose u nacionalnom zakonodavnom prostoru prema europskim instuticijama i procesu usuglašavanja zakona.

ZAGREB - U okviru projekta podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela kojeg provode Program UN-a za razvoj (UNDP) i Ministarstvo pravosuđa, bit će dodijeljene nagrade osmorici volontera koji su doprinijeli radu Ureda za podršku žrtvama i svjedocima na županijskim sudovima u Osijeku, Rijeci, Sisku, Splitu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu. Nagrađen će biti i volonter koji radi na prikupljanju podataka za pokretanje besplatne telefonske linije za žrtve zločina koja će biti aktivirana u srpnju ove godine. Nagrade mladim volonterima uručit će ministar pravosuđa Orsat Miljenić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton te direktorica Udruge za podršku žrvama i svjedocima Barbara Veličković (11 sati, Hotel Double Tree Hilton, Vukovarska 269a).

ZAGREB - Svečana dodjela Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2012./2013. (10,30 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38). Ovogodišnji dobitnici nagrade dolaze iz Rijeke i Petrinje, a nagrade će im uručiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Nagrada se dodjeljuje jednom učeniku osnovne škole i jednom učeniku srednje škole iz Hrvatske, a sastoji se od godišnje stipendije od 1000 kuna, skulpture te posebnog priznanja. Posebnim priznanjem za promicanje tolerancije i škole bez nasilja nagradit će se i škole koje pohađaju ovogodišnji lauerati.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar unutarnjih poslova i javne uprave Slovenije Gregor Virant u ime dviju država potpisat će u srijedu, 12. lipnja 2013. u 11,30 sati u predvorju Ministarstva unutarnjih poslova Dogovor između hrvatske i slovenske Vlade o uvođenju zajedničkih službenih mjesta za obavljanje granične kontrole. Nakon potpisivanja Dogovora, ministri će dati izjave za medije. U MUP-u mole da novinarske ekipe na portu MUP-a (Ulica grada Vukovara 33) dođu najkasnije do 11 sati.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙