FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STA: Agrokor za dionicu Mercatora ponudio 120 eura

Autor: lfia
, 11. lipnja 2013.(Hina) - Koncern Agrokor spreman je vlasnicima Mercatora ponuditi 120 eura za dionicu, 10 eura više od svoje obvezujuće ponude od 110 eura koju je početkom svibnja istaknuo u obvezujućoj ponudi, javila je u utorak Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na svoje neslužbene informacije.

Agrokor je prije dvije godine za dionicu Mercatora nudio 221 euro, a sadašnja kotacija dionice na Ljubljanskoj burzi nešto je manja od 90 eura.

O suglasnosti za prodaju svojih dionica u petak će odlučivati nadzorni odbor Pivovarne Laško (PL), koja je uz Novu Ljubljansku banku (NLB) najveći pojedinačni vlasnik slovenskog trgovačkog lanca, no direktor PL-a Dušan Zorko u utorak nije želio komentirati informacije da je u pregovorima Agrokor povećao svoju prvotnu ponudu.

S Agrokorom se vode pregovori, a da bi se zaključili i realizirali na dogovor bi trebali pristati svi vlasnici dionica okupljeni u prodajnom konzorciju, upozorava Zorko.

U konzorciju su Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Nova Ljubljanska banka (NLB), Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), Gorenjska banka, Prvi faktor - Faktoring, Radenska, Banka Koper, banka Hypo Alpe-Adria, Nacionalna finančna družba NFD, Banka Celje in NFD holding.

Njihov međusobni ugovor o zajedničkoj prodaji Mercatorovih dionica putem prodajnog konzorcija nije obvezujući pa postoji mogućnost da se neke članice konzorcija iz njega mogu povući ne budu li zadovoljne ponuđenom cijenom i ostalim uvjetima. To bi promijenilo situaciju u pregovorima, jer bi tada na raspolaganju za prodaju ostalo manje od pola ukupnog broja Mercatorovih dionica.

Vlasnici dionica u pregovorima su od Agrokora tražili pristanak na pet-šest uvjeta, na što vežu zaključak pregovora, odnosno svoj pristanak na prodaju dionica, a u suprotnom bi iz konzorcija neki mogli povući, upozorio je Zorko, dodavši da Pivovarna Laško svoj udio u Mercatoru želi prodati i da to od nje zahtijevaju i banke kod kojih je zadužena, a koje su joj odobrile reprogram.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙