FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martonyi zahvalio Hrvatskoj i Slovačkoj na solidarnosti

Autor: djan
BUDIMPEŠTA, 10. lipnja 2013. (Hina) - Mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martonyi zahvalio je hrvatskoj i slovačkoj vladi na solidarnosti izraženoj tijekom mađarskih priprema za obranu od rekordnog vodenog vala, javlja u ponedjeljak agencija MTI.

Martonyi je telefonski u ponedjeljak razgovarao sa svojom hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić i dogovorili su se da će dvije strane nastaviti informirati jedna drugu o prolasku vodenog vala koji u Hrvatsku stiže krajem tjedna i koordinirati obrambene operacije.

Slovačkoj vladi mađarski je ministar zahvalio na tehničkoj pomoći u obrani od poplava.

Dunav u Budimpešti počeo je u ponedjeljak lagano opadati, nakon što je dosegnuo povijesni rekord od 8,91 metara u nedjelju navečer, priopćila je u ponedjeljak nacionalna služba OMIT.

Premijer Viktor Orban kazao je na konferenciji za novinare da je glavni sustav brana južno od Budimpešte stabilan, a današnji napori bit će koncentrirani upravo na to područje, gdje vodeni val raste, za razliku od područja sjeverno od glavnog grada u kojima bi do srijede moglo biti ukinuto izvanredno stanje obrane od poplava.

Dunav je u Budimpešti u ponedjeljak ujutro mjerio je 8,88 m.

(Hina) xdj ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙