FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Studenti za srijedu najavili prosvjede u Banjoj Luci

Autor: rmav
BANJA LUKA, 10. lipnja 2013.(Hina) - Studentske organizacije iz Republike Srpske najavile su za srijedu prosvjedna okupljanja u Banjoj Luci objašnjavajući to svojim nezadovoljavajućim socijalnim statusom i problemima u obrazovnom procesu, no nisu ih povezali s prosvjedima održanim prošlog tjedna u Sarajevu, za koje je također najavljeno kako će se nastaviti i idućih dana.

Predsjednik Unije studenata RS Nikola Dronjak izjavio je novinarima u Banjoj Luci kako studenti pozivaju i sve druge nezadovoljne građane da im se pridruže na prosvjedima.

"Nemamo veze s prosvjedima u Sarajevu. Jednostavno, iza nas stoji muka", kazao je Dronjak najavljujući mirnu šetnju prosvjednika od studentskog kampusa do zgrade vlade RS.

Predsjednik RS Milorad Dodik je u prijepodnevnim satima u svom uredu zakazao sastanak sa studentskim predstavnicima, no oni se tamo nisu pojavili.

Studenti su u Banjoj Luci prosvjedovali i prošlog tjedna zbog činjenice da entitetska vlada nije ispunila neka od obećanja koja im je dala, primjerice nije izgradila novi paviljon u sklopu studentskog naselja.

Na te je prosvjede je oštro reagirao izvršni tajnik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić koji je na svom blogu na jednoj društvenoj mreži prosvjednike nazvao "kopiladima". Nakon niza javnih osuda tog komentara Vasić je bio prisiljen podnijeti ostavku na stranačku dužnost, koju je predsjednik SNSD-a Dodik u nedjelju i prihvatio.

On je međutim u ponedjeljak ustvrdio kako studentski prosvjedi nisu potaknuti njihovim socijalnim statusom i problemima u obrazovanju.

"Nitko nije odbio rješavati njihova pitanja, no očevidno je da su neke druge stvari u pitanju", kazao je Dodik novinarima nakon što se studentski predstavnici nisu pojavili na najavljenom sastanku.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙