FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: mjestimice mokri i skliski kolnici

Autor: dmak
ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Kolnici su mokri i skliski mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Preventivno je, zbog izvanrednih mjera, zatvorena županijska cesta ŽC4056 Kopačevo- Podunavlje ( do restorana Kormoran). HAK zbog mnogobrojnih radova na prometnicama vozače moli za poštivanje privremene prometne signalizacije i strpljenje budući da se u vrijeme gušćeg prometa vozi u koloni.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Sveti Rok-Gračac i obrnuto.

Na autocesti A1 vozi se dvosmjerno kod čvora Otočac (od 143. do 138. kilometra).

Do 14. lipnja od 8 do 18 sati zatvorena je dionica državne ceste D44 Buzet-Roč. Obilazak je Lupoglav-Pazin-Motovun-Buzet (i obrnuto).

Do 15. srpnja zbog radova zatvorena je državna cesta D66 u Puli od raskrižja za Industrijsku ulicu (rotor Pevec) do Labinske ulice, te od Labinske ulice do ulice Valica. Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

Od 10. lipnja do 20. srpnja u Zagrebu će biti zatvorena Ulica Jankomir od kružnog toka do servisa Ford. Obilazak: Jankomir-Kovinska-Škorpikova-Ljubljanska avenija-Ulica Jankomir.

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je izlazak teretnih vozila.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u prometu je prisutan veći broj biciklista, mopedista i motociklista, pa HAK upozorava vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

(Hina) pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙