FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HHO o utakmici Hrvatska - Škotska

Autor: dmak
ZAGREB, 9. lipnja 2013. (Hina) - U sklopu projekta "Izravna prevencija navijačkog nasilja", promatrači Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) su na kvalifikacijskoj utakmice za Svjetsko prvenstvo Hrvatska –Škotska zabilježili da je protekla u više-manje korektnom ozračju, usprkos nekoliko izgreda koji se mogu tretirati kao govor mržnje, rasizma i seksizma.

Kako je danas priopćio HHO, bilo je nekoliko nekorektnih skandiranja protiv vodstva Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog reprezentativca Sammira, koji je bio konstantno izložen zvižducima kad god bi primio loptu. U HHO-u to napominju stoga što je taj igrač prilikom prvog nastupa za hrvatsku državnu vrstu na utakmici s Makedonijom u Skopju, bio izložen grubom rasističkom vrijeđanju, također od hrvatskih navijača.

"Ne ulazeći u stvarne razloge takvog ponašanja i odnosa, prvenstveno sjeverne tribine na Dinamovu stadionu, ne možemo ne spomenuti činjenicu da su neutralni škotski mediji zabilježili kako je 'nemoguće ne zapitati se, je li boja kože igrala ulogu u tome što je (Sammir) bio izložen ljutnji navijača'", ističe se u priopćenju HHO-a.

Također se navodi da su u prvom poluvremenu, navijači na sjevernoj tribini skandirali ''Za dom'', a istočna, južna i dio zapadne tribine, odgovarala – ''spremni" te da se isto se ponovilo u drugom poluvremenu.

Pri kraju susreta navijači sa sjeverne tribine, nezadovoljni rezultatom, skandirali su u više navrata homofobne poruke, navodi HHO u priopćenju kojeg je potpisao njegov predsjednik, Ivan Zvonimir Čičak.

(Hina) pp/xaš ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙