FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska od subote, 8. lipnja do ponedjeljka 10. lipnja

Autor: aspa
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 8. lipnja, za nedjelju, 9. lipnja i za ponedjeljak, 10. lipnja:

Subota, 8. lipnja

----------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će skupine građana na kavu (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241)

SPLIT - U Splitu će se održati "Gay pride", a organizatori splitske gay-povorke su udruge "Kontra", "Iskorak" i "Rišpet" koje će, za razliku od prošle godine, ove godine od grada Splita dobiti pozornicu na Rivi. Osim toga, grad bi, opet na traženje organizatora, u subotu tijekom parade na Pjaci trebao postaviti zastavu duginih boja. Moto ovogodišnje parade je potpuna ravnopravnost, a među sudionicima trebao bi biti i novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Sudionici ovogodišnje parade u 14 sati krenut će iz Đardina Ulicom kralja Tomislava, preko Marmontove do Rive, gdje će biti središnji događaj. Splitska policija najavila je kako će ove godine manji broj policajaca osiguravati gay-paradu nego prošle godine, kada ih je bilo 900 a splitskim policajcima pomagat će kolege iz susjednih policijskih uprava, a organizatori će osigurati oko 40 svojih redara.

Nedjelja, 9. lipnja

----------------------

Nema događaja za najaviti

Ponedjeljak, 10 lipnja

---------------------------

ZAGREB - 40. Sjednica Odbora za financije i državni proračun. Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, konačni prijedlog Zakona i porezu na dodanu vrijednost, drugo čitanje, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama o poreznom savjetništvu s konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, prvo i drugo čitanje. Odbor će raspraviti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, s konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, prvo i drugo čitanje.

Na dnevnom redu trebao bi se naći i prijedlog godišnjeg Izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2012. i prijedlog godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2012 godinu. Podnositelj, Državni ured za reviziju trebao bi Odboru podnijeti i Izvješće o obavljenoj Reviziji godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za prošlu godinu (15 sati, Sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Pučka pravobraniteljica, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organiziraju svečanost zatvaranja twinning projekta "Uspostava cjelovitog sustava za zaštitu od diskriminacije" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2009. Cilj projekta, čija je provedba započela u studenom 2011. godine, bio je uspostaviti učinkovit i djelotvoran sustav za borbu protiv diskiminacije, u svrhu podizanja razine zaštite od diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Projekt je ojačao kapacitete dviju korisničkih institucija - pučke pravobraniteljice kao središnjeg tijela nadležnog za suzbijanje diskriminacije i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kao državnog tijela koje je aktivno uključeno u borbi protiv diskriminacije. Očekivani rezultati postignuti u tom projektu su da je uspostavljen učinkovitiji sustav za provedbu antidiskriminacijskog zakonodavstva, izrađen je učinkovit sustav statističkog praćenja i dokumentiranja slučajeva diskriminacije, uspostavljen je sustav pomoći žrtvama diskriminacije. Postizanjem navedenih rezultata ojačan je položaj glavnih dionika na području suzbijanja diskriminacije, unaprijeđen je sustav praćenja pojava diskriminacije te su uspostavljeni novi mehanizmi za prepoznavanje diskriminacije. (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Udruga "Partnerstvo za društveni razvoj" predstaviti će rezultate istraživanja "Sukob interesa i nespojivost dužnosti u Republici Hrvatskoj". Svi rezultati sakupljeni su u publikaciji Sukob interesa i nespojivost dužnosti u Republici Hrvatskoj koja je tiskana dvojezično na hrvatskom i engleskom jeziku. Kao dio istraživačkog projekta Sukob interesa i nespojivost dužnosti u istočnoj Europi (Rumunjska, Hrvatska, Moldavija), Partnerstvo za društveni razvoj je u 2012. godini provelo opsežno istraživanje na temu sukoba interesa i nespojivosti dužnosti u Republici Hrvatskoj (9,30 do 11,15 sati, Palace Hotel, Trg Strossmayera 10).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙