FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak 7. lipnja

Autor: dmak
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 7. lipnja.

ZAGREB - Nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora. Raspravu o Strategiji upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske od 2013. do 2017. zastupnici će nastaviti sutra, kada bi također trebali i glasovati o raspravljenim točkama (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Tajne USKOK-ove snimke kojima se navodno dokazuje primanje mita u prvoj nogometnoj ligi trebale bi biti prvi dokaz na suđenju bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću, koje počinje na zagrebačkom Županijskom sudu. Snimke, među ostalim, po tvrdnjama USKOK-a dokazuju da je optuženi nogometni dužnosnik krajem 2011. primio 30 tisuća eura za "pošteno suđenje" od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša, koji je u tom slučaju preuzeo ulogu prikrivenog istražitelja (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferenciju za novinare udruge BaBe na temu: "Pogled iz prakse na Teze i Iskaz o procjeni učinaka propisa za Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona". Svoje će primjedbe i pitanja predlagatelju iznijeti Ad hoc skupina stručnjakinja a govorit će Sanja Sarnavka u ime udruge B.a.B.e., odvjetnice Eleonora Katić, Teuta Plačić, Vesna Jurički i Nataša Pećarević, Tanja Petković-Gregurek, odvjetnica i pravna savjetnica SOS – Ženska pomoć sada te Ines Bojić i Ljubica Matijević-Vrsaljko,, odvjetnice i pravne savjetnice Udruge B.a.B.e. (10 sati, Kuća ljudskih prava, Selska 112 c).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog Sindikata "Solidarnost" u povodu predaje tužbe 1641 radnika Finacijske agencije (FINA), a zbog neisplate godišnje nagrade za prošlu godinu. U pripremi je i tužba protiv Uprave FINA-e i ministra finacija, a na konferenciji će govoriti predsjednik Nezavisnog sindikata "Solidarnost" i predsjednik NHS-a Krešimir Sever, te drugi čelni ljudi NSS-a (10.30 sati, Zgrada FINA-e, Ulica Grada Vukovara 70)

PULA - Konferencija za novinare saborskog zastupnika Damira Kajina na temu: "Odgovor na prozivke vodstva IDS-a". Saborski zastupnik Kajin govoriti će o prozivci tajnika IDS-a Tedi Chiavalona te se osvrnuti na poziv za razgovor predsjednika IDS-a, Ivana Jakovčića premijeru Zoranu Milanoviću" (11 sati, sjedište SDP-a u Puli, Divkovićeva 3)

ZAGREB - Okrugli stol "Baština kao izvor znanja" koji zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Filozofski fakultet, Katedra za muzeologiju i upravljanje baštinom, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti te Odsjek za povijest. Glavna tema je razumijevanje baštine, odnosno traženje odgovora na pitanja što baština jest, što može biti, kako nastaje te koju ulogu ima u današnjem društvu. Sudionici okruglog stola raspravljat će o baštini kao političkoj, društvenoj ili ekonomskoj potrebi pojedinaca ili zajednice, o njezinoj ulozi u današnjem društvu, kao i o temama koje povezuju baštinu i održivi razvoj, multikulturalizam, upravljanje i procese izgradnje. Radni jezik skupa je engleski (10 sati, Aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Okrugli stol Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) pod nazivom: "Europski istraživački prostor, hrvatska istraživačka strategija, društveni izazovi i mudre specijalizacije". Okrugli stol otvorit će akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU-a, i Neven Budak, predsjednik Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Uvodni govornici biti akademkinja Milena Žic Fuchs, Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu, akademik Leo Budin, Tomislav Filetin, član suradnik HAZU i Ignac Lovrek, član suradnik HAZU. (10 sati, Palača HAZU-u, Zrinski trg 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Davor Marković

Navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙