FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antologija duhovne poezije i izložba Čovjek pred Kristom

Autor: ddub
DUBROVNIK , 29. svibnja 2013. (Hina) - U klaustru crkve sv. Križa u Dubrovniku večeras je predstavljena antologija duhovne poezije "Krist u hrvatskom pjesništvu - od Jurja Šižgorića do naših dana", te je otvorena izložba "Čovjek pred Kristom i Krist pred čovjekom" slikarice Ivane Jovanović Trostmann.

Oba događaja organizirana su u duhu proslave 10. obljetnice mise koju je u gruškoj luci 6. lipnja 2003. godine predvodio papa Ivan Pavao II. Tada je Papa blaženom proglasio utemeljiteljicu Družbe Kćeri milosrđa Mariju Propetog Isusa Petković.

Antologija "Krist u hrvatskom pjesništvu - od Jurja Šižgorića do naših dana" prvi je izbor iz hrvatskoga pjesništva kristovske tematike. Priređivač knjige je Vladimir Lončarević, predavač kolegija s područja graničnih tema književnosti i religije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a izdavač je splitski Verbum.

Izbor obuhvaća oko tri stotine pjesnika, a popraćen je i kratkom životopisnom bilješkom o svakom pjesniku. Uz priređivača o pjesništvu Kristovog nadahnuća govorila je i povjesničarka književnosti Katija Bakija

Izložbu "Čovjek pred Kristom i Krist pred čovjekom" akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann otvorio je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙