FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delegacija Narodne Republike Kine kod Jakovine

Autor: tper
ZAGREB, 5. lipnja 2013. (Hina) - Moguća suradnja i partnerstvo Hrvatske i Kine te moguća ulaganja na području poljoprivrede bile su teme današnjeg sastanka ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i članova delegacije Narodne Republike Kine, predvođene zamjenikom ministra poljoprivrede Zhang Taolinom.

Kako si izvjestili iz Ministarstva, na sastanku je naglašeno zadovoljstvo višegodišnjom pozitivnom suradnjom te otvorenost za unapređenje i ostvarivanje zajedničkih projekata u području poljoprivrede, znanosti i agrotehnologije.

Robna razmjena Hrvatske s Narodnom Republikom Kinom na području poljoprivrede još je uvijek na niskoj razini, no zamjenik ministra Zhang Taolin istakao je kako postoje potencijali za njeno povećanje.

Ministar Jakovina predstavio je prednosti i mogućnosti koje Hrvatska dobiva ulaskom u Europsku uniju i otvaranjem velikog tržišta.

Kineski investitori pokazuju interes za ulaganja u Hrvatsku te je ovom prigodom ministar Jakovina delegaciju upoznao s provedenim reformama, poglavito u području raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, te s novostima u operativnim programima i mogućnostima ulaganja u ekološku poljoprivredu.

Također, naznačio je kako je u pripremi izrada kataloga investicija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru koji će na jednom mjestu okupiti subjekte zainteresirane za daljnji razvoj i pronalaženje potencijalnih strateških partnera.

Obje strane složile su se kako će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju koja će zasigurno polučiti još bolje rezultate u budućnosti.

Kineska delegacija sutra će posjetiti zagrebački Agronomski fakultet gdje će biti održana prezentacija na temu suradnje u poljoprivrednom istraživanju te će biti potpisan Memorandum o razumijevanju između Agronomskog fakulteta i kineske Akademije znanosti poljoprivredne mehanizacije.

Kineska delegacija u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj od 4. do 6. lipnja.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙