FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 4. lipnja

Autor: spar
ZAGREB, 4. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 4. lipnja:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj bi, među ostalim, ravnateljica Hine Branka Valentić trebala podnijeti izvješće o stanju u Hini (13,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun na kojem bi, između ostalog, trebalo biti podneseno izvješće o obavljenoj reviziji bolničkih zdravstvenih ustanova za 2011. (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Okrugli stol o tezama za Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona i Nacrtu prijedloga iskaza za Obiteljski zakon, kojeg u sklopu javne rasprave organizira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Na okruglom stolu sudjeluje i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, članovi radne skupine te predstavnici civilnog sektora (11 sati, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Savska cesta 66).

ZAGREB - Potpisivanje antikorupcijskog Sporazuma Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i nakladnika školskih udžbenika kojeg će u ime Ministarstva potpisati ministar Željko Jovanović (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Seminar o borbi protiv krivotvorenih lijekova, kojeg organiziraju IRACM (Institute of Research against Counterfeit Medicine) i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj. Domaći, europski i međunarodni stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije, Interpola, Europola, Svjetske carinske organizacije i Vijeća Europe govorit će o važnim pitanjima povezanima s farmaceutskim kriminalom, o konvenciji Medicrime, vezama između organiziranog kriminala i nezakonitog trgovanja krivotvorenim lijekovima, intervencijama na granicama, ilegalnoj prodaji lijekova na internetu i drugim operativnim pitanjima. Seminar će otvoriti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić, predsjednica Interpola Mireille Ballestrazzi, načelnik za međunarodnu suradnju francuske policije Emile Perez i ravnatelj IRACM-a Jacques Franquet, a prisustvovat će policijski i carinski službenici te zdravstvene organizacije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije (11 sati, Hotel Dubrovnik).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu nastavlja se ispivanjem pet svjedoka među kojima bi trebao biti i predsjednik uprave T-HT-a Ivica Mudrinić. Sumnje da su preko Fimi medije iz državnih institucija i tvrtki izvukli 70-ak milijuna kuna priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve političkog progona dok se HDZ brani da su se navodne nezakonitosti dogodile bez znanja regularnih stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija "Mediji i politika - izazovi 21. stoljeća" koja bi trebala odgovoriti u kojoj mjeri mediji utječu na donošenje političkih odluka a bit će riječi i o odnosu medija i politike u Hrvatskoj. U radu skupa kojeg organizira Zaklada Hans Seidel i časopis Medijske studije, a uz domaćine sa zagrebačkog Fakulteta politikih znanosti sudjelovat će i gosti sa muenchenskog Sveučilišta i Instituta za izobrazbu novinara (11 sati, Lepušićeva 6).

ZAGREB - Konferenciju za novinare TEHNOS - Strukovnog sindikata radnika HEP-a na temu kolektivni ugovor i materijalna prava radnika HEP-a, stranačko uhljebljivanje i obmanjivanje javnosti te nesavjesno upravljanje i uništavanje HEP-a s posebnim osvrtom na HEP-proizvodnju (10 sati, HEP, Kupska 4).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrade i priznanja Zaklade Jadranko Crnić koja će biti uručena umirovljenom redovitom profesoru kaznenog materijalnog prava sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Petru Novoselecu za iznimna dostignuća u pravnoj struci te vladavini prava u Hrvatskoj (12 sati, Preporodna dvorana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti).

OSIJEK - Međunarodna radionica u sklopu projekta DANUBEPARKS STEP 2.0, koju organiziraju Javna ustanova "Park prirode Kopački rit" i uprava Nacionalnog parka Dunav-Drava iz Mađarske. Projekt se temelji naprekograničnoj suradnji u zaštiti prirode Dunava njegovih pritoka i poplavnih područja, a na radionici će biti prikazan tijek njegove provedbe. Radionica traje do 6. lipnja (9,30 sati, Kopačevo, prijemni centar Mali Sakadaš).

ZAGREB - Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK i Kršćanske sadašnjosti obilježavaju 50. obljetnicu socijalne enciklike pape Ivana XXIII Pacem in terris - Mir na zemlji i uejdno predstaviti dvije knjige o društvenim pitanjima iz crkvene perspektive "Ljubav u istini u društvenim pitanjima" i "O novim stvarima u suvremenoj Hrvatskoj: 120 obljetnica Rerum novarum" (19 sati, dvorana Vijenac, Kaptol 29a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Tomislav Rubić

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙