FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 3. lipnja

Autor: azel
ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 3. lipnja:

ZAGREB - Hina će izvještavati o rezultatima drugog kruga lokalnih izbora.

ZAGREB - Nastavlja se postupak mirenja Vlade i sindikata. Predstavnici Vlade i 11 sindikata javnih i državnih službi nisu ni u subotu uspjeli postići dogovor u postupku mirenja kako ne bi došlo do štrajka sindikata u srijedu (10 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na kojoj će predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar osvrnuti se na rezultate drugog kruga lokalnih izbora (12 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima nazočit će početku radova na uređenju zelene površine i dječjeg igrališta (7,30 sati, Bužanova 6D).

ZAGREB - Hrvatsko katoličko sveučilište obilježava svoj dan. Proslavi će nazočiti predsjednik Republike Ivo Josipović koji će se obratiti nazočnima. Svečani Dies Academicus okupit će brojne uzvanike iz javnog, crkvenog, kulturnog, znanstvenog i gospodarskog života Hrvatske i inozemstva (11 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242). U sklopu proslave bit će potpisan Ugovor o suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter iz Budimpešte. Hrvatsko katoličko sveučilište osnovano je 3. lipnja 2006. dekretom Luce vera illuminata (Istinskom svjetlošću obasjana), koji je u ime osnivača, Zagrebačke nadbiskupije, potpisao nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Ministarstvo znanosti je 3. srpnja 2008. izdalo dopusnicu za obavljanje sveučilišne djelatnosti i za izvođenje studija psihologije, sociologije i povijesti. Dana 4. listopada 2010. obilježen je početak prve akademske godine i nastave na studiju povijesti. Prvi rektor bio je mons. dr. Ivan Šaško, a na toj dužnosti ga je 2011. naslijedio prof. dr. sc. Željko Tanjić.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media trebao bi svjedočiti Sanaderov vozač Stjepan Haraminčić i bivši državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć/yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙