FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

P. Krmpotić (HDZ) gradonačelnik Gospića: bilo je napeto, ali zato je slađe

Autor: kprp
GOSPIĆ , 2. lipnja 2013. (Hina) - Petar Krmpotić, kandidat koalicije HDZ- HSS, HSP-AS i HSU novi je gradonačelnik Gospića koji je osvojio 50,30 posto glasova dok je neovisni kandidat Karlo Starčević kojeg su podržali HSP i HSLS dobio je 48,53 posto glasova.

„Jako sam sretan i uzbuđen ovom pobjedom. Ona nije moja pobjeda nego svih članova HDZ-a i koalicijskih partnera, i građana Gospića, rekao je Krmpotić.

Kako je rekao "očigledno je da su se s gospodinom Starčevićem, HSLS-om i HSP-om udružili i SDP i HNS, ali je HDZ pokazao da je najjači. Bilo je malo napeto, ali zato je slađe“ izjavio je Krmpotić.

Neovisni Karlo Starčević je rekao da je računao kako će izgubiti s velikom razlikom, jer se na biračkim mjestima, kako je ustvrdio provodio teror HDZ-a.

"Žalosno je i tragično ali osjećamo se moralnim pobjednicima jer smo srušili diktaturu dr. Darka Milinovića u Gospiću. Čestitam narodu koji je izišao na izbore i hvala im što su zajedno s nama uspjeli srušiti jednoumlje kolje je već 23 godine u Gospiću. U gradskom vijeću moja lista ima pet vijećnika i zato sam zadovoljan, izjavio je Stračević.

Pobjedu HDZ-a i koalicijskih partnera kratko je komentirao i Darko Milinović, predsjednik ličko-senjskog HDZ-a.

„Za sada rezultati potvrđuju da smo dobili načelnika i u Korenici. A u Gospiću gdje su se udružili svi: HSP, HSLS, nezavisni i na kraju SDP vidljivo je ono što smo rekli u prvom krugu - da je glas za Karla Starčevića glas za SDP.

HDZ nije dopustio da Gospić padne u ruke- ne Karla Starčevića nego SDP-a i to je naša velika pobjeda“, izjavio je Milinović.

(Hina) xkprp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙