FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Hrvatska pobijedila Francusku

Autor: adrp
MEISSEN, 2. lipnja 2013. (Hina) - U 2. kolu Mitropa kupa, tradicionalnog momčadskog natjecanja srednjeeuropskih zemalja muška reprezentacija Hrvatske pobijedila je Francusku s 3:1, dok su šahistkinje poražene od Poljske s 1,5:0,5.

Iako smo na papiru bili veliki favoriti, meč s Francuzima protekao je u neizvjesnoj borbi, koja je odlučena tek u vremenskom tjesnacu. Najprije je Alojzije Janković u završnici nadmudrio Guidarellija, a zatim je Davorin Kuljašević iskoristio nepreciznu igru Housieauxa i dobio ga u napadu. Ante Šarić je remizirao poslije sigurne igre, a Saša Martinović tek uz malu pomoć protivnika. U ostalim susretima Austrija je pobijedila Italiju s 2,5:1,5, Češka je svladala Mađarsku istim rezultatom, a mečevi Švicarska-Slovačka i Slovenija-Njemačka završeni su neodlučenim rezultatom 2:2.

Poslije 2. kola vode Hrvatska i Češka sa po 4 meč-boda, Njemačka i Slovačka imaju po 3, Francuska i Austrija po 2, Švicarska i Slovenija po 1, a Mađarska i Italija su bez bodova.

U drugom kolu natjecanja šahistkinja Hrvatska je izgubila od Poljske s 1,5:0,5. Ivona Purgar je remizirala, a Zrinka Deur-Šarić izgubila nakon previda figure. U ostalim susretima: Italija-Austrija 2:0, Češka-Mađarska 1,5:0,5, Slovačka-Švicarska 1,5:0,5, Njemačka-Slovenija 1:1.

Poslije 2. kola vode šahistkinje Slovačke sa 4 meč-boda, a slijede Italija, Njemačka, Češka i Poljska sa 3, Slovenija 2, Hrvatska i Švicarska po 1, Austrija i Mađarska bez bodova.

(Hina) xvkov yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙