FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik UN-a: Sirija se raspada

Autor: ggoj
TEHERAN, 30. svibnja 2013. (Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon upozorio je da se Sirija "raspada'' i pozvao međunarodnu zajednicu da podrži inicijativu da se sirijska vlada i oporba dovedu za pregovarački stol, javljaju press-agencije .

"Sirija se raspada pred našim očima. Kaos stvara plodno tlo za radikalizam i sve više ugrožava regionalnu stabilnost'', poručio je Ban Ki-moon u srijedu sa skupa u Teheranu, prenijela je agencija AP.

Ban Ki-moon rekao je da sukob u Siriji ima "duboke političke korijene" i da neće biti riješen vojno, premda neke strane u sukobu i njihove pristalice iz inozemstva vjeruju da je vojno rješenje moguće.

"Pozivam sve strane da iskoriste svoj ??utjecaj kako bi se zaustavio dotok oružja i uvjere grupe sa strane (iz inozemstva) da povuku borce iz Sirije'', zatražio je Ban.

Ministri vanjskih poslova EU-a su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu odlučili sirijskim pobunjenicima ukinuti embargo na oružje. Blok 27-orice je, međutim, odlučio ne isporučiti oružje u ovom trenutku kako ne bi ugrozili moguće političko rješenje koje se očekuje na međunarodnoj mirovnoj konferenciji u Ženevi.

(Hina) xggoj yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙