FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik UN-a pozvao na puštanje pripadnika UNDOF-a u Siriji

Autor: vkla
UJEDINJENI NARODI, 7. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon oštro je u utorak osudio pritvaranje četvrice UN-ovih pripadnika mirovnih snaga koji nadgledaju zonu razdvajanja između Sirije i Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom i pozvao na njihovo trenutno oslobađanje, kazao je njegov glasnogovornik.

"Glavni tajnik poziva sve strane da poštuju slobodu kretanja i sigurnost UN-ovih snaga (UNDOF)", kazao je Martin Nesirky.

Sirijski pobunjenici u utorak su objavili da su zadržali skupinu filipinskih UN-ovih mirovnjaka u spomenutoj zoni razdvajanja nakon što su sukobi u tom području pripadnike UN-ovih snaga doveli u opasnost. Brigada mučenika Yarmouka priopćenje je objavila na svojim Facebook stranicama sa slikom četvorice pripadnika UN-ovih mirovnih snaga u svijetlo plavim UN-ovim odorama s oznakom "Filipini". U Ujedinjenim narodima je glasnogovornica rekla da su četiri mirovnjaka privedena za ophodnje u blizini područja gdje je u ožujku skupina od 21 filipinskog promatrača bila zadržana tri dana.

Glasnogovornica Josephine Guerrero je pojasnila da su privedeni na južnom kraju uske "zone razdvajanja" između sirijskih i izraelskih snaga. Pobunjenici iz Brigade mučenika Yarmouka su priopćili da su operaciju proveli "kako bi osigurali i zaštitili elemente Ujedinjenih naroda koji djeluju u dolini Yarmouk tijekom sukoba i teškog granatiranja u regiji".

(Hina) xvk yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙